Ahlat'ta İstiklal Marşı'nı En Güzel Kızlar Okudu - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta İstiklal Marşı'nı En Güzel Kızlar Okudu

Ahlat\'ta İstiklal Marşı\'nı En Güzel Kızlar Okudu

Bitlis'in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen "İstiklal Marşı'nı ezbere ve güzel okuma" yarışmasında minik öğrenciler heyecanlarını gizleyemezken, dereceye ise sadece kız öğrencilerin girmesi ilgi...

11.03.2013 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen "İstiklal Marşı'nı ezbere ve güzel okuma" yarışmasında minik öğrenciler heyecanlarını gizleyemezken, dereceye ise sadece kız öğrencilerin girmesi ilgi çekti.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında "İstiklal Marşı'nı ezbere ve güzel okuma" yarışması düzenlendi. Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) Konferans Salonu'nda düzenlen yarışmaya ilçede eğitim öğretim gösteren 11 ilköğretim okulundan 11 öğrenci katıldı. Daha sonra İstiklal Marşı'nın 10 kıtası öğrenciler tarafından ezbere okundu. Jüri ise değerlendirmesini İstiklal Marşı'nı ezberleme, vurgu, tonlama ve Türkçeyi iyi kullanma kriterlerine göre yaptı. Yarışmaya katılan öğrenciler İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okurken, bazı öğrenciler heyecanlarına yenik düştü. Yarışma sonunda hünerlerini sergileyen öğrenciler jürinin değerlendirmesini bekledi. Değerlendirme sonunda Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Zehra Özpolat birinci, Yunus Ensari İlköğretim Okulu'ndan Ayşegül Canyiğit ikinci ve Ergezen İlköğretim Okulu öğrencilerinden Halime Kezer ise üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Zeynel kılıç ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yarışmaya öğrencilerin yanı sıra Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, Ahlat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker, bazı okul müdürleri ve veliler katıldı.

Dereceye giren öğrencilere ise ödüllerinin "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programında verileceği belirtildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta İstiklal Marşı'nı En Güzel Kızlar Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement