Ahşap El Sanatlarına 3 Boyutlu Görüntü Kazandırdı - Son Dakika
Yerel

Ahşap El Sanatlarına 3 Boyutlu Görüntü Kazandırdı

Ahşap El Sanatlarına 3 Boyutlu Görüntü Kazandırdı

Artvin’in Arhavi ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının yaşatılması için çaba gösteren Metin Kuru, ahşap eşyalara 3 boyutlu görüntü kazandırdı.

30.03.2016 14:08

Artvin'in Arhavi ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının yaşatılması için çaba gösteren Metin Kuru, ahşap eşyalara 3 boyutlu görüntü kazandırdı.

Arhavi ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının yaşatılması için çaba gösteren el sanatları ustası Metin Kuru, Arhavi Sanayi Sitesindeki atölyesinde kültürel değerlerini yaşatma adına bu defa ahşap eşyalara 3 boyutlu görüntü kazandırdı. Artvinlilerin günlük yaşamlarında kullandıkları eşyaları yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışan Metin Kuru, yaptığı ahşaplara 3 boyutlu görüntü kazandırarak meslek hayatına yeni bir boyut getirdiğini söyledi.

Kemençe, bağlama ve saz gibi müzik aletlerini de yapan Metin Kuru, "Yöresel el sanatlarımızın unutulmaması için 3 boyutlu ahşap eşyalar yapmaya başladım. Gelecek nesiller inşallah bu yöresel ahşap eşyalarımızı unutmaz. Bu alandaki tek sıkıntımız ise bu iş için çırak bulamıyoruz" dedi. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahşap El Sanatlarına 3 Boyutlu Görüntü Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement