AK Parti Adayı Barut, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adayı Barut, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

AK Parti Adayı Barut, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Manavgat ilçesi Ahmetler, Gençler, Hacıobası, Taşkesiği, Uzunkale köylerini ve Yeşilada Mahallesi’nin ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

10.03.2014 13:35

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Manavgat ilçesi Ahmetler, Gençler, Hacıobası, Taşkesiği, Uzunkale köylerini ve Yeşilada Mahallesi'nin ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Ahmetler Köyü'nde köylüler tarafından gözleme ikram edilen Barut, ateşin başında gözleme pişirdi. Barut yaptığı konuşmada, Ahmetler Köyü'nde birçok vatandaşla dostlukları olduğunu ifade ederek, kendisinden Evrenseköy'de doğmuş bir çiftçi ailenin çocuğu olduğunu söyledi.15 yıl boyunca Evrenseki Belediyesi'nde başkanlık yaptığını kaydeden Barut; "15 yıl boyunca her köyden muhtarlar çeşitli talepler için geldi. Kimisi bir büz, kimisi bir küçücük boru için geldi. ya da bir yama asfalt için geldi. Hiç birini geri çevirmedim. MATAB başkanlığı nasip oldu 4 yıl önce. Hemen ilk işimiz tüm köyleri MATAB'a dahil etmek oldu. Köylerin yıllardır hak etmelerine hizmet yatırım alamamasından bir köylü çocuğu olarak mustarip oldum, vicdan azabı çektim. Türkiye'de yıllarıdır köylerimiz hak ettiği hizmeti alamadı. AK Parti hükümetleri döneminde ilk etapta KÖYDES projesi kapsamında köylere hizmet getirilmeye başlandı. Elimizden geldiği kadar bütün köylerimize bütçe imkanlarıyla MATAB kanalıyla da yardım yaptık" dedi.

Köylerde büyükşehir belediye yasasıyla ilgili olarak bazı siyasi partiler tarafından adeta iftira kampanyası düzenlendiğini ifade eden Barut; "Köyleri gezen bazı siyasetçiler büyükşehir yasasıyla ilgili köylerde iftiralarda bulunuyorlar. Köy hayatında sıkıntı olacağını, konut yapmanın zorlaşacağını söylediler. Hatta 'tavuk kümesleri kalkacak' diyecek kadar ileri giden iddiaları oldu. Bunlara asla itibar etmeyiniz. Bu büyükşehir yasası inanın köyleri kalkındırma yasası. Köy hayatına herhangi bir müdahale yok. Konut yapımı konusunda kolaylıklar var"diye konuştu.

31 Mart'tan itibaren yani bir dönem başlayacağını belirten Barut; şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediye ve Manavgat Belediyesi ile birlikte yönetimi paylaşacağız. Bizim ekibimizin başında da Menderes Türel var. Kaptan Köşkü'nde o oturuyor. 2004-2009 yılları arasında Antalya'ya yaptığı hizmetleri biliyorsunuz. Şu anda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Türkiye'deki bütün AK Partili belediyeler bağlı olmasına rağmen Menderes Türel, Antalya'ya hizmet etmek için tekrar büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu. Aday olmasındaki en büyük etken, mevcut yönetimin Antalya'ya bir çivi bile çakmaması. Beş yıl boyunca sadece festival yaptılar."

Ahmetler Köyü'nde yaşanan HES probleminin çözüme ulaşacağına inandığını belirten Barut, bölgede kanyon turizminin gelişmesi gerektiğini dile getirdi. Barut, "Evrenseki'de eski evleri orjinaline göre onaran bir yatırımcı bugün o evleri haftalık bin Euro'dan turistlere satıyor. Gelen turistler de öyle sıradan değil. Avrupa'nın zenginleri. Onlar köy hayatını görmek istiyor. Ahmetler'de böyle bir proje uygulanabilir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Adayı Barut, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement