AK Parti'den Esnafa Bayram Ziyareti - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den Esnafa Bayram Ziyareti

AK Parti\'den Esnafa Bayram Ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

23.10.2012 17:39

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 'Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, göreve geldiğim kongreden sonra nezaket ziyaretinde bulunmuştu. Bugün hem iade-i ziyarette bulunmak hem de Kurban Bayramı

öncesi esnaf teşkilatının değerli idarecileriyle bir araya gelmek istedik' dedi.

AK Parti'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, esnaf sanatkarların içinde bulunduğu zor koşullara dikkat çekti. Türkiye'de istihdamın büyük kısmını esnaf sanatkarların üstlendiğini hatırlatan Mutlu, "Üyelerimizin işlerinde durgunluk var. Hükümetin ekonomiyi canlandıracak tedbirler almasını bekliyoruz. Son dönemde bütçedeki açık nedeniyle bazı dolaylı vergilerde artışlar görüldü. Bunların dışında esnaf sanatkarlarımızın vergilerinde de artış olmasından endişeliyiz. Zaten mevcut vergilerini ödeyemeyen üyelerimizin yükleri azaltılmalı. Bu noktada düşüncelerimizi ekonomi sorumlularına özellikle de Maliye Bakanımıza aktarmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Hipermarketler Yasası ile katı atık sorununa da değinen Başkan Mutlu, "Kentin dört yanını hipermarketler kuşattı. Bunun yanı sıra Göztepe Stadı, Üçkuyular Pazaryeri gibi kentin güzel noktalarında da yeni AVM'lerin kurulması düşünülüyor. Bu oluşumları düzenleyecek hipermarketler yasası bir türlü Meclis'ten çıkarılmadı. Üyelerimiz her geçen gün kan kaybeder durumda. Öte yandan su faturasından fazla gelen katı atık bedelleri de esnafın belini büküyor. Bu konularda il yönetiminizin desteklerini bekliyoruz" dedi.

Kendisinin de esnaf kökenli olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Akay da, Maliye Bakanı ile görüşüp, esnafların endişelerini ileteceğini söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar da, yerel yönetimlere ilişkin hazırlanan yeni kanun tasarısının katı atık ve yol yapımı gibi sorunlara çözüm getireceğini savundu.

Ziyaret sonunda Ömer Cihat Akay'a plaket veren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu,

kesimin sorunlarını ve geliştirilen çözüm önerilerini içeren raporu da il yöneticilerine sundu.

(HD)

23.10.2012 16: 50: 03

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den Esnafa Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement