AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'i Takip Eden Gazetecilerin Darbedilmesi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'i Takip Eden Gazetecilerin Darbedilmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik\'i Takip Eden Gazetecilerin Darbedilmesi

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alemdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'i takip eden gazetecilerin, bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin kınama mesajı yayımladı.

17.03.2014 18:09

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i takip eden gazetecilerin, Cihanbeyli ilçesine bağlı Gölyazı beldesinde bir grubun saldırısına uğramasını kınadı.

Alemdar, yayımladığı mesajında, basının toplumu bilgilendirme görevini yerine getirmesini engelleme girişimlerinin demokrasiyle bağdaşmadığını ifade eti.

Seçim çalışmalarını haber amacıyla takip eden gazetecilerin, toplumu bilgilendirme görevini yerine getirmekte olduğunu belirten Alemdar, şunları kaydetti:

"Hal böyle iken, muhalif bir grubun taraftarlarınca yapılan protestolar da haber değeri taşımaktadır ve basın mensubunun görevi de o eylemi görüntüleyip haber yapmaktır. Hem protesto yapıp, hem de görüntülerinin çekilmesini engellemek için gazetecilere saldırmak basın özgürlüğüne, demokrasiye, eylemin ruhuna uygun değildir. Gölyazı'daki saldırıda fiziksel zarar gören, fotoğraf makineleri kırılan meslektaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Basın mensuplarına saldırarak, demokrasiyi ve basın özgürlüğünü zedeleyen grubu kınıyorum. Umarız ki bundan sonra bu tür nahoş olayların yaşanmadığı bir süreç yaşarız." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'i Takip Eden Gazetecilerin Darbedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement