AK Parti Milletvekili Güvenç'in Esnaf Ziyareti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Milletvekili Güvenç'in Esnaf Ziyareti

AK Parti Milletvekili Güvenç\'in Esnaf Ziyareti

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç: "Taşeron işçilerimizin yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz"

14.08.2013 12:38

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, "Taşeron işçilerimizin yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz" dedi.

Güvenç, Namık Kemal Mahallesindeki esnaf ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, meclisin tatile girmesiyle vatandaşla daha fazla birlikte olma fırsatı bulduklarını ve sıkıntılarını dinlediklerini belirtti.

Bayramda halkın arasında olmaya gayret ettiklerini dile getiren Güvenç, şunları kaydetti: "AK Parti işçinin emeğinin kutsallığını bilen bir partidir. Hükümet olarak 'işçinin hakkını alnının teri kurumadan veriniz' doğrultusunda hareket ediydruz.  Taşeron işçilerimizin yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından halen devam eden çalışmalar var. Yapılacak düzenlemeyle muvazaalı taşeronlaşmayı önlemeyi hedefliyoruz. Kanuna aykırı taşeronlaşmanın önüne geçilmesi, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında ise taşeron işçisi ile asıl işveren işçisi arasındaki farkın ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz."

Güvenç, düzenlemeyle taşeron işçilerinin ücreti, asıl işverenin işçileri emsal alınarak belirleneceğini sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Milletvekili Güvenç'in Esnaf Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement