AK Parti Muş Milletvekili Işık'ın Bulanık Ziyareti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Muş Milletvekili Işık'ın Bulanık Ziyareti

AK Parti Muş Milletvekili Işık\'ın Bulanık Ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, çözüm sürecinde çok fazla kırılma noktasının bulunduğunu ve barışı istemeyen odakların olduğunu belirterek, "Ama tüm zorluklara rağmen biz bu konuda kararlıyız" dedi.

24.03.2013 15:26

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, çözüm sürecinde çok fazla kırılma noktasının bulunduğunu ve barışı istemeyen odakların olduğunu belirterek, "Ama tüm zorluklara rağmen biz bu konuda kararlıyız" dedi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş'un Bulanık ilçesine gelen

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, AK Parti ilçe teşkilatını, İlçe Kaymakamlığı'nı ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Parti binasında vatandaşlara seslenen Işık, bu topraklarda çok acıların yaşandığını belirterek, çözüm sürecinde herkesten destek beklediklerini söyledi.

Ülkede çok güzel şeylerin olacağını belirten Işık, "Çok acılar gördük. İnsanlarımız çok çekti. Bir noktadan sonra geride bırakılan olayları unutmamız gerekir. Bu bölgenin insanı her türlü acıyı yaşadı. Faili meçhul olayların hepsini gördü. AK Parti bütün bu acıları yüreğinde hissederek ve projeleri gerçekleştirerek, bu acıyı, bu problemi kökünde temizlemek amacıyla sayın Başbakanımız elini taşın altına soktu. Bu barışı kesinlikle tesis edilecektir. Yeni bir algı ile yeni bir felsefe ile yeni bir inanç ve iradeyle bu yola konuldu. Eski metotları kesinlikle tercih etmedi. Daha önceki siyasetçiler sorunlarla sorunu çözmeye çalışıyorlardı. Buda doğru değildi. Her zaman insanlar ölüyordu. Şehit cenazeleri geliyordu. Bu mesele yıllarca kangren haline gelmiş bir sorundur. Allaha çok şükür sayın Başbakanımız bu sorunu çözme konusunda kararlı oldu. Kürt olsun, Türk olsun, Laz olsun, Çerkez olsun bu ülkede bu acıları hep beraber yaşamıştır. Bu bölgede yaşayan insanlar olarak artık sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Bu acıların bir daha olmaması için, anaların ağlaması için herkesin bu sürece destek vermesi gerekir" dedi.

Bugüne kadar terörle mücadelede 500 ile 600 milyar dolar harcama yapıldığını ifade eden Işık, "Emin olunuz ki bu barışı sağladığımız zaman bu ülkede ekonomik açıdan en büyük seviyeye gelecektir. Bu parayı eğitim ve sağlığa harcadığınızda, Türkiye'nin büyüklük derecesini hayal dahi edemezsiniz. Geçmişten bugüne kadar ülkemizde birçok acılar yaşadı. Doğu ve Batı insanı bundan acı çekti. Çekilen acıların artık son bulması gerekir. Onun için Başbakanımız çok büyük bir hamleye, büyük bir inançla öncülük etti. Şu ana kadar bu süreç çok iyi gitmekte. Başbakanın açıklamaları son derece umut verici. Tabii ki barışı istemeyen güçler olacaktır.

Bütün provokasyonlara ve engellemelere rağmen, biz bu işin üzerine gideceğiz. Ama kesinlikle bu barış azmi ile sizlerin duasıyla bu barışı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Işık, daha sonra Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez'i ve ardından da

Belediye Başkanı Ziya Akkaya'yı makamında ziyaret etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Muş Milletvekili Işık'ın Bulanık Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement