AK Parti Siirt Milletvekili Adayları Basınla Buluştu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Siirt Milletvekili Adayları Basınla Buluştu

AK Parti Siirt Milletvekili Adayları Basınla Buluştu

AK Parti Siirt milletvekili adayları düzenlenen programla bir araya geldi.

25.04.2015 18:26

AK Parti Siirt milletvekili adayları düzenlenen programla bir araya geldi.

AK Parti Siirt Milletvekili adayları, düzenlenen toplantı ile basın mensuplarının karşısına geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili adayı Yasin Aktay, siyaset ve bürokrasi ilişkilerine değindi. Aktay, AK Parti'nin yaptığı hizmetlerin dünya ülkeleri tarafından model kabul edildiğini söyleyerek, "AK Parti dünyada gıpta ile bakılan ve hayranlıkla izlenen bir partidir. Dünyanın farklı ülkelerinde bizim partimizin misyonu ve programlarını takip eden ülke var. Onlar model olarak ak partiyi seçmiş. İdeolojik vizyon değil, ideolojik ayrı bir şeydir. Başarı ve kalkınma vizyonunun örnek alıyorlar. AK Parti vizyonu ola bir partidir AK Parti bugün dünya tarafından izlenen bir partidir. Fakat bürokraside zaman zaman bize ayak uyduramayan bir takı insanlar oluyor. Sosyoloji hocası olarak siyaset sosyolojisinde bürokrasi ve siyaset arasında uyumsuzluk hiçbir dönem giderilemeyen bir uyumdur. Bazen bir sisteminin sağlıklı işleyişinin sigortası görevi görüyor bazen de bir engel oluyor. Biz bürokrasiyi ortadan kaldırama ihtiyacında olamayız. Bürokrasi, bürokrasisini yapacak. Çünkü onlar bir sistemin devletin işleyen bir çarkıdır. Siyasette oranın iradesidir. O da iradesini ortaya koyacak" dedi.

"Biz bu noktada irademizi birçok vesile ile ortaya koyduk" diyen Aktay, " Türkiye'yi türlü türlü maceraya sürüklemiş olan ve Türkiye'nin ayağına pranga olan vesayet sistemini büyük ölçüde giderdik. Ama bürokrasinin tabiatında hep bir vesayetçi olma eğilimi istidadı vardır. Onunla mücadele etmek aktif ve dinamik bir siyaset gerektiriyor. Biz o teyakkuzu gösterdik. Tam bitirdik derken vesayeti bitirdik darbeler olmayacak derken, Karşımıza hep yeni vesayetçi sistemler çıktı. Biz yargıyı demokratikleştirelim derken, demokratikleştirdiğimizi düşündüğümüz yargının içinde başka başka bir grup örgüt peydahlandı ve o herkesin üzerinde bir vesayet kurmaya kalkışmış oldu. 17 Aralık yaşadığımız süreci biliyorsunuz. O süreç yeni bir bürokratik direniştir, bürokrasi içinde bürokrasiyi ele geçiren gerekirse siyaset üzerinde vesayete dönüştürmeye çalışan bir darbe teşebbüsüydü. Orada karılık verdik. Bunun karşılığını verirken bugün bürokrasinin içinde direnenlerin büyük bir kısmı, eğer sadece bürokrasinin, devletin yararı için direniyorsa ona eyvallah deriz. Devletin yararı ile siyasetçilerin talebi arasında bir takım gerilimler olabilir bu siyaset ve bürokrasinin ilişkisinin tabiatında kaynaklanan bir şeydir. Biz o gerilimleri halkımız lehine, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması lehine ortadan kaldırmayı başardık" diye konuştu.

AK Parti Siirt İl Başkanı F. Özgür Çalapkulu ise, 7 Haziran seçimlerinde 3 milletvekili almak için partinin tüm kademeleriyle çalıştıklarını söyledi.

Toplantı soru ve cevapların ardından sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Siirt Milletvekili Adayları Basınla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement