AK Parti Siyaset Akademisi'nde Liderlik Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Siyaset Akademisi'nde Liderlik Anlatıldı

AK Parti Siyaset Akademisi\'nde Liderlik Anlatıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Düzce İl Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi'nin dün akşamki konuğu Kişisel Gelişim Uzmanı Emel Topçu oldu.

03.04.2013 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Düzce İl Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi'nin dün akşamki konuğu Kişisel Gelişim Uzmanı Emel Topçu oldu. Topçu siyaset akademisinde Liderlik konusunu işledi ve liderliğin geçmişi ile lider çeşitleri hakkında konuştu

İki çeşit lider olduğunu, bunlardan birincisinin otoriter ikincisinin karizmatik lider olduğunu belirten Topçu, ayrıca akılcı liderlik diye bir kavramında ortaya çıktığını otoriter ve karizmatik liderlerle paralel gittiğini vurguladı.

Topçu, toplumsal yaşamımızda liderliğinin üç dönemde incelenebileceğini, bu dönemlerin geleneksel dönem, modernizm ve postmodernizm olarak sınıflandırılabileceğini söyledi.

Bu dönemlerde parametrik olarak incelendiğinde; aile yapısı, üretim ilişkileri, ticaret, sosyal yapı, yönetim yapısı ve bilgi yönünden değerlendirilmesinin gerektiğini anlatan Topçu, dönüşümcü lider olabilmek için iyi bir dinleyici olmak gerektiğini, kişilerinin motive edilip desteklenmesinin önemine değindi.

Lider kavramında dönüşümcü liderliğin önemli gördüğünü söyleyen ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dönüşümcü bir lidere uyduğunu ifade etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Siyaset Akademisi'nde Liderlik Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement