Akademisyenler "Toplumda Şiddeti" Tartışacak - Son Dakika
Yerel

Akademisyenler "Toplumda Şiddeti" Tartışacak

Akademisyenler "Toplumda Şiddeti" Tartışacak

8 Haziran'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Toplumda Şiddet, Sonuçları ve Çözüm Yolları konulu konferans gerçekleştirilecek.

04.06.2013 10:43  Güncelleme: 10:52

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Araştırmalar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği

'Toplumda Şiddet', 'Şiddetin Nedenleri', 'Sonuçları ve Çözüm Yolları' konulu konferans 8 Haziran'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Şiddet konusunda çalışmaları bulunan akademisyenlerin katılacağı konferansta, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Bez, "Şiddet Nedir, Şiddetin Türleri, Şiddetin İnsan Ruh Sağlığına Etkileri Nelerdir?" ile aynı bölümden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Atlı, "Şiddetin İnsanda Oluşturduğu Etkinin Rehabilitasyonu ve Şiddeti Toplumda Azaltmanın Yollarlı Nelerdir?" konularını ele alacak. Necmettin Erbakan Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Akça, "Şiddetin Kaynağı Olan Biyolojik Faktörler Nelerdir?" ile aynı bölümden Yrd. Doç. Dr. Savaş Yılmaz, "Şiddet Dolu Bir Toplumun Oluşmasında Ruhsal ve Ailesel Faktörlerin Rolü"nü değerlendirecek. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yavuz Selvi ise, "Öfke Kontrolü"nü anlatacak.

Konferansa katılacak olan İlahiyatçı-Yazar Sayit Koçer, "Şiddeti Önlemede Kültürel ve Dini Faktörlerin Kullanımı", Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halid Özkan ise, "Şiddet ve Nefret Suçları" konusunda konuşacaklar. Konferans şiddet sorununa çözüm için sunulacak önerilerle son bulacak.

"TOPLUMUMUZDA ŞİDDET ARTIYOR"

Toplumda şiddetin yaygınlığını koruduğu ve bu şiddete sosyal medyanın da destek verdiğinin çok açık biçimde görüldüğünü ifade eden SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, "Şiddet aile içinde olabildiği gibi toplumdaki diğer bireylere ve hatta canlılara kadar etkisini gösterebilmektedir. Bunun en bariz örneğini kısa bir süre önce acı bir biçimde yaşadık. Bu şiddetten insanlar ve kamu malları zarar gördü. Acaba bu şiddetin arkasında hangi faktörler yer almakta? Şiddet gösteren bireyin evindeki diğer bireylere karşı tavrı nedir? Şiddeti, insani vasıflar olan çalışma heyecanına ve azme dönüştürmek mümkün olabilir mi? Bu ve buna benzer sorular şu içinde bulunduğumuz gündemde kafamızda çok fazla yer işgal ediyor. Bu konuların tartışılacağı konferansımıza herkesi davet ediyoruz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akademisyenler 'Toplumda Şiddeti' Tartışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement