Akaydın: Bu Karar İmar Cinayeti - Son Dakika
Yerel

Akaydın: Bu Karar İmar Cinayeti

Akaydın: Bu Karar İmar Cinayeti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Batı Çevre Yolu'nun bir kısmının geçeceği alanın tarım dışı amaçla kullanıma açılmasını imar cinayeti olarak nitelendirdi.

10.11.2012 10:11  Güncelleme: 10:08

Foto: Fethi Yalçın

===

Akaydın: Bu karar imar cinayeti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Batı Çevre Yolu'nun bir kısmının geçeceği, üzerinde tarım arazilerinin bulunduğu alanın 'tarım dışı' amaçla kullanıma açılmasını imar cinayeti olarak nitelendirdi.

Batı Çevre Yolu'nun 1.8 kilometrelik kısmının geçeceği alana yönelik Antalya Toprak Koruma Kurulu'nun aldığı kararın kente karşı yapılmış çok büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan Başkan Akaydın, "Bu karar, birinci sınıf tarım arazilerinin yok edilmesi kararıdır. Maalesef Toprak Koruma Kurulu ismini taşıyan insanların böyle bir şeyin altına imza atmalarını, çevre etiği açısından hiç doğru bulmuyorum. Şu anda Antalya'ya yapılmış haksızlık, 280 dekarlık bir ekolojik alana hasar vermektir. Bunun tek çözümü vardır, kamulaştırma yoluyla çözmektir" diye konuştu.

Bu kararın kent açısından üç büyük faciaya neden olacağına dikkati çeken Akaydın, şöyle dedi: "Çevre yolu 'hız yapılan yol' demektir. Siz burayı imara açtığınızda, çevre yolunda yarın ölümlü trafik kazaları olduğu zaman bunun altına da imza atmış oluyorsunuz. İkincisi oradaki eşik değerler geçildiği için yarın bir gün komşu adalarda, parsellerde ve arazilerde 'biz de imar istiyoruz' teklifine hiç kimse mantıksal olarak bir karşıt yanıt bulamayacaktır. Bu da tarım arazilerinin Toroslara kadar yok edilme riskini taşımaktadır."

AYAMAMA'NIN BENZERİ YAŞANABİLİR

İmara açılması planlanan alanın henüz sorunları halledilememiş bir sel yatağı bölgesi olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, İstanbul'daki Ayamama Deresi'nin 2009 yılında yaşanan yağmurda taşıp 31 kişinin ölümüne neden olduğu olayı hatırlattı ve benzer bir olayın bu bölgede de yaşanabileceğini aktardı. Antalya'da her 7 yılda bir feyezan (sel, taşkın) beklendiğini aktaran Akaydın, "En son 2003 yılında olmuştu. Bu bölge imara açıldığında Allah korusun ölümlü facialar ortaya çıkabilecektir. Toprak Koruma Kurulu bu üç facianın da altına imza atmış durumdadır. Tabi hükümet de, AKP'li milletvekillerimiz de bu görüşte ısrarla devam etmektedirler. Antalya halkının takdirine bırakıyorum ve anlayacaklarını umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Mustafa Akaydın

--- KUTU ---

KURUL NE KARAR VERMİŞTİ?

Antalya Toprak Koruma Kurulu 3 Ekim 2012 tarihli toplantısında, Batı Çevre Yolu'nun 1.8 kilometrelik kısmının geçeceği Konyaaltı ilçe sınırları içerisinde kalan Karaman Çayı ile Çandır Çayı arasındaki 282.40 hektarlık alanın 'tarım dışı kullanıma açılmasını' oy çokluğuyla uygun görmüştü.

===

Antalya'da polis şeflerinin yerleri değişiyor

Emniyette tayinler

ANTALYA Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yönetim kadrosunu değiştiriyor. Kısa süre önce bazı emniyet müdür yardımcılarının görev yerlerini değiştiren Sağlam, şimdi de bazı ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürlerinin görev yerlerinde değişikliğe gitti. Mustafa Sağlam, göreve geldikten kısa süre sonra Personel Şube'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Kırca'yı görevinden alarak Bilgi İşlem, İnşaat Emlak ile Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na getirmişti.

Sağlam, Personel, Hukuk İşleri ve Kemer İlçe Emniyet Müdürlüklerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine ise Selahattin Okan'ı atadı. Asayiş Şube Müdürlüğünden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Sezer Güvenlik, Çevik Kuvvet, Foto Film ve Manavgat İlçesi'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na, tayin döneminde Denizli'den kente atanan Erdal Dengiz Asayiş Şube, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na getirildi.

Diyarbakır'dan tayinle gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Seyit Kırşan ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alanya İlçesi'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na getirildi. Emniyet müdür yardımcılarının tayininin ardından 5 polis şefinin daha görev yerleri değişti. Kısa süre önce Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ali Saydam, Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürü oldu.

Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürü Ali Şentürk ise Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi. Çocuk Şube Müdürü Ömer Saka Nöbetçi Müdürlüğe getirilirken, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Bakındı ise Çocuk Şube Müdürü oldu. Ayrıca Muratpaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Muhittin Ergen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığına getirildi. Tayinlerin devam edeceği, ilçe ve şube müdürlerinin yerlerinin değiştirileceği kaydedildi.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Arşivden Ali Saydam, Ömer Sezer fotoları

===

Polisin ısrarlı takibi çeteyi çökertti

ANTALYA'da otodan hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarının faili 1'i kadın 3 kişi operasyonla yakalandı. Şüphelilerin 18 olayın faili oldukları ortaya çıktı. Kepez İlçe Emniyeti Asayiş Büro Amirliği ekipleri, cezaevi önünde meydana gelen bir otodan hırsızlık olayıyla ilgili çalışma başlattı.

Polis, cezaevindeki eşini ziyarete gelen kadına ait otomobilin camının kırılarak çantasının çalınması olayıyla ilgili yaptığı araştırmada, çalınan malzemeler arasında bulunan bir kredi kartıyla olaydan 20 dakika sonra harcama yapıldığını belirledi. Polis, bir akaryakıt istasyonunda kullanıldığı belirlenen kartın izini sürmeye başladı.

Akaryakıt istasyonuna giden polis, kamera görüntülerine el koyarak şüphelileri tespit etmeye çalıştı. Şüphelilerden birinin market içerisinde kameralara yansıyan görüntüsüyle kullandıkları otomobilin plakası belirlendi. Plakanın araşıtırılması sonucu aracın Kırıkkale'den kiralandığı, ancak kiralayan kişinin olaydan bir süre önce kimliğinin çalındığını polise bildirdiği ortaya çıktı.

Çalıntı kimlikle araç kiralandığını anlayan polis, kamera görüntüsünden yola çıkarak şüphelilerin kimliklerini belirledi. Saklandıkları adreslerde yakalanıp gözaltına alınan şüpheliler Serkan S., Hikmet Ş. ve Emine K., sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 3 gün gözaltında tutulan şüphelilerin, çok sayıda suça karıştığı belirlendi.

Şüphelilerin Konyaaltı'ndaki lunapark otoparkında 3 otodan hırsızlık, Muratpaşa'da 3 ayrı hırsızlık, Kırıkkale'de 1 hırsızlık, 1 dolandırıcılık ve 1 resmi belgede sahtecilik dahil toplam 18 suça karıştıkları belirlendi. Şüphelilerin çaldıkları malzemeleri sattığı kuyumcu da polis tarafından gözaltına alındı. 3 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Şüphelilerin polisler arasında fotoları

===

Saunaya fuhuş baskını

ANTALYA'da bir ihbarı değerlendiren polis, Altınova Mahallesi'nde bulunan bir otelin alt kısmındaki hamam saunaya baskın düzenledi. Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı baskında 3 erkek müşteriyle ilişkiye giren 3 kadın ile sauna işletmecisi gözaltına alındı.

Olay önceki gün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerine gelen bir ihbarla ortaya çıktı. L.T.'nin işletmeciliğini yaptığı hamam saunada fuhuş yapıldığı ihbarını alan polis, otelin alt kısmında bulunan saunaya baskın yaptı. Baskında O.İ., A.K. ve N.L. adlı 3 kadın, erkek müşterilerle masaj odalarında fuhuş yaparken suçüstü yakalandı.

Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. 3 erkek müşteri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Saunada fuhuş yaptıkları belirlenen kadınlar sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınıp savcılık talimatıyla bırakılırken, L.T. 'fuhuşa aracılık ve yer temini' suçundan adliyeye sevk edildi.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Şüpheli L.T.'nin fotosu

===

1456 kursiyere hijyen eğitimi

ANTALYA merkez ve ilçelerinde ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele genel gıda hijyeni konularında eğitim verildi. Hijyenin ön plana çıktığı eğitim programında 1456 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlayarak belgelerini aldı.

Temmuz ayında başlayan ve Ekim sonunda sona eren eğitimler Antalya merkezde başlayarak Manavgat, Alanya, Elmalı, Demre, Kumluca, Gazipaşa, Finike ilçelerinde yapıldı. Eğitimlerde kursiyerlere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Gıda ve Yem Kanunu, ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim, dağıtım ve satışını yapan işyerlerinde uyulması gereken teknik ve hijyenik şartlar ile genel gıda hijyeni konularında bilgi verildi.

Fırın sahipleri, çalışanlar ve dağıtım sektöründe görev yapanların katılımı, yaşadıkları yere göre değişim gösterdi. Tüm programın ardından kursiyerlere bir de sınav düzenlendi. Sınavda 100 üzerinden 70 puan alan kursiyere ekmek üretim, dağıtım ve satışındaki hijyen konusunda eğitimlerini tamamlamış sayıldığına dair "Hijyen Eğitimi Belgesi" verildi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eğitim kurslarından ve fırın hijyen denetimlerinden fotolar.

===

GÜNLÜ

5 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 5 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Yarın (pazartesi) 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Sinan ve Zerdalilik mahalleleri ve Cebesoy Caddesi elektriksiz kalacak. Salı günü aynı saatlerdeki kesintiden Yeşilköy, Güzelbağ ve Ermenek mahalleleri etkilenecek.

Çarşamba günü 09.00-17.00 saatleri arasında Çağlayan Mahallesi 2000, 2001, 2002, 2003, 2010, 2011, 2047, 2057 sokaklar, Eski Lara Caddesi'nin bir kısmı, Huzurevi, perşembe aynı saatlerde Zerdalilik, Demircikara, Yeşilbahçe hamalleri ile Burhanettin Onat Caddesi ve Portakal Çiçeği Bulvarı'nın bir kısmı elektrik alamayacak. Cuma 09.00-11.30 ile 13.00-17.00 saatlerindeki kesintiden Yeşilbahçe ve Şirinyalı mahalleleri etkilenecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

11 KASIM PAZAR SABİTLERİ

========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 14/20 (ÇOK BULUTLU)

BURDUR : 04/14 (ÇOK BULUTLU)

ISPARTA : 03/13 (ÇOK BULUTLU)

ALANYA : 14/19 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 14/19 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 04/09 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

MANAVGAT : 13/18 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 13/22 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : 04/16 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 07/14 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 04/10 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

FETHİYE : 12/22 (PARÇALI BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.01 06.24 11.48 14.34 17.00 18.17

AFYONKARAHİSAR: 05.03 06.29 11.49 14.31 16.57 18.16

BURDUR : 05.03 06.28 11.50 14.34 17.00 18.18

ISPARTA : 05.02 06.27 11.49 14.33 16.59 18.17

ALANYA : 04.56 06.19 11.43 14.29 16.55 18.12

KEMER : 05.02 06.25 11.49 14.35 17.01 18.18

KUMLUCA : 05.03 06.26 11.50 14.36 17.02 18.19

FETHİYE : 05.07 06.31 11.55 14.40 17.06 18.23

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

BEYZA Çaybaşı Mah. B.Onat Cad. 8/B 313 00 34

ERÇİN Kültür Mah. 3821 Sk. Erçin Apt. 227 44 18

FUNDA Medstar Antalya Hastanesi karşısı 345 34 35

ÖRNEKKÖY Örnekköy Çarşısı No: 6 349 35 28

ÖYKÜM Altınkum Mah. Atatürk Blv. 229 26 97

PARK Portakal Çiçeği Blv. No: 21 322 48 24

TEZCAN Yükseliş Mah. 2121 Sk. 48/1 345 00 40

UÇAN Konyaaltı Cad. Genpa yanı 244 19 32

ZÜHRE 34 Nolu Sağlık Ocağı karş. 325 25 59

AFYONKARAHİSAR

--------------

DİLEK Karaman Mah. 24. Sk. No: 15/A 213 87 58

HİLAL Göğüs Hast. karşısı 214 44 14

YAĞMUR Fuar Hastanesi karşısı 223 42 76

ISPARTA

-------

AKKENT Hızırbey Mah. 1509 Sk. No: 22/1 232 63 63

ÇAĞDAŞ İstiklal Mah. 104. Cad. No: 28/E 218 50 50

EGE İskender Mah. Aksu Cad. No: 42/B 223 14 11

BURDUR

------

BURCU Hastane Cad. No: 121/A 234 36 96

ALANYA

------

SEVİNDİ Hayate Hanım Cad. No: 7 513 21 57

YÜKSEK Özel Hayat Hast. karş. 511 89 00

KEMER

-----

ADA Akdeniz Cad. 60/B 814 32 14

MANAVGAT

--------

ÇETİN A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 742 21 71

ULUÇAY Y.Hisar Mah. Tugayoğlu Cad. 746 57 77

FETHİYE

-------

LOKMAN Devlet Hast. arkası 613 25 26

MAVİ Bahriye Üçok Park yanı 614 93 94 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Akaydın: Bu Karar İmar Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement