Akçakale Çadır kenti tamamen boşaltılıyor
Çadır kentteki Suriyeliler, başka illere gönderiliyor
ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Akçakale'de bulunan ve 22 bin 222 kişinin bulunduğu Akçakale'deki çadır kent kapatılıyor. Çadırkentte bulunan Suriyeliler ise Türkiye'nin çeşitli illerine gönderiliyor.
Şanlıurfa ili Akçakale ilçesinde 15 Temmuz 2012 yılında hizmete giren Süleyman Şah konaklama tesisleri, 7 yıl süren hizmetin ardından kapatılıyor. Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelen Suriyelilerin barındırılması amacıyla GÖÇ idaresi tarafından kurulan çadırkentin Ekim ayından itibaren kalan Suriyelilerin boşaltılmasına başlanmıştı. Yaklaşık 22 bin 222 kişinin barındığı çadırkentte, Ekim ayının ikinci haftasından itibaren yol izin talepleri alınmaya başlanmış, talepler çadırkentteki Danışma Birimi tarafından mahalle sıra göre alınmıştı.
Giden Suriyelilere maddi destek
Çadır kentte yaşayan sığınmacılar Türkiye'nin her hangi bir il ve ilçesine gidebilecek. Çadır kentten ayrılan tüm sığınmacılar maddi destek sağlanıyor. İşlemleri başlayan Suriyeliler ise birbirleri ile vedalaşıyor. Yol izin belgesi alan sığınmacılar, vedalaşmanın ardından eşyalarını da yanlarına alarak, bindikleri minibüslerle çadır kentten ayrılıyor.
Akçakale geçici barınma merkezi 3 gün içerisinde tamamen boşaltılması beklenirken, kalan Suriyelilerin ise Suruç Geçici Barınma merkezine taşınacağı öğrenildi.
Son Dakika › Yerel › Akçakale Çadır Kenti Tamamen Boşaltılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.