Akdeniz Belediyesi Ekipleri Yaz Döneminde Yoğun Çalışıyor - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Ekipleri Yaz Döneminde Yoğun Çalışıyor

Akdeniz Belediyesi Ekipleri Yaz Döneminde Yoğun Çalışıyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin teknik hizmet birimleri, yaz dönemine yoğun çalışma temposuyla devam ediyor.

19.06.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin teknik hizmet birimleri, yaz dönemine yoğun çalışma temposuyla devam ediyor. Fen İşleri ve Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve mahallelerdeki yeşil alan, park, meydan, refüj ve belediye hizmet alanlarının eksiklerini gideriyor.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, farklı mahallelerde kilit taşı tamiri ve kaplama, kaldırım ve yol düzenleme çalışması yaparken, metruk binaların yıkımı ve kimi inşaatlardan arta kalan molozları da mahallelerden çıkarıyor. Ekipler, yağmur suyu ızgaralarının tamir ve temizliğini de sürdürüyor.

Sıcak geçmesi beklenen Ramazan ayında, vatandaşların rahat nefes alıp dinlenebileceği yeşil bir Akdeniz için çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanlarda yenileme, budama ve düzenleme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda, Serbest Bölge ile Şevket Sümer Mahallesi Halk Eğitim Merkezi civarına İsrail Kauçuğu ve Japon Gülü dikimi yapan ekipler, Güneş Mahallesi Parkı'nda yeni oyun grubu alanını düzeltirken, Bağcılar İhsaniye Köyü'nde de spor aletlerinin montaj-demirleme işlemine devam ediyor. D-400 Karayolu kenarında yeni yapılan ve Çay, Çilek, Karaduvar Mahalleleri sakinlerinin kullanabildiği parkın elektrik ve su tesisatı montajında sona yaklaşan ekipler, Yeni Mahalle, Camişerif, İhsaniye, Mesudiye, Gündoğdu, Kurdali ve Huzurkent'te ağaç ve çalı bitkilerini budayıp sulama ve ot temizliği yaparken, Okan Merzeci Parkı, Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Ticaret Lisesi, Bahçeli Futbol Sahası ve Açık Oto Pazarı'nda çimleri biçti. Belediye fidanlığında mevsimlik çiçeklerin üretimi ve dikimini de yapan ekipler, sürücü ve yayaların görüş açısını engelleyip tehlike yaratan ağaç ve çalıların budanmasını da aralıksız sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise görev alanındaki bölgelerde hizmet ve çalışmalarına aralıksız devam ederken, farklı mahallelerde bulunan ibadet yerleri ile Karacailyas, Huzurkent ve Yenitaşkent'te ve talep eden resmi ve özel kurum ve kuruluşların ortak kullanım alanlarında genel temizlik çalışması yapıyor. Akdeniz sınırlarındaki 65 mahalleden, günde yaklaşık 400 ton çöp toplayan ekipler, katı atık depolama tesisine taşıyor. Kentte, ayda 15 tona yakın geri dönüşümü mümkün atık toplayan ekipler, ekonomiye de ciddi katkı sağlıyor. Ekipler, konteynırların iç-dış temizliğini de yıkama aracıyla yaparak, bakteri, mikrop ve haşere oluşumuna karşı ilaçlı sıcak suyla dezenfekte ediyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Ekipleri Yaz Döneminde Yoğun Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement