Akhisar Sigara Fabrikası'nın Cbü'ye Tahsisi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akhisar Sigara Fabrikası'nın Cbü'ye Tahsisi Yapıldı

Akhisar Sigara Fabrikası\'nın Cbü\'ye Tahsisi Yapıldı

Akhisar'da yaklaşık 30 yıldır atıl durumda bulunan Sigara Fabrikası, yapılan tören ile Özelleştirme Daire Başkanlığı'ndan, Celal Bayar Üniversitesi'ne (CBÜ) tahsisi yapıldı.

11.03.2013 14:22

Akhisar'da yaklaşık 30 yıldır atıl durumda bulunan Sigara Fabrikası, yapılan tören ile Özelleştirme Daire Başkanlığı'ndan, Celal Bayar Üniversitesi'ne (CBÜ) tahsisi yapıldı.

Akhisar Belediyesi tarafından İmar değişikliği yapılan eğitim alanı olarak belirlenen alan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Uğur Aydemir, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın katılımı ile Akhisar Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı.

Akhisar'da üniversite çalışmaları içinde ilk olarak dernek çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisarlı'ların destekleri ile bir çok öğrenciyi ilçelerine getireceklerini belirtti.

Akhisarlı'nın bir araya gelerek bir çok işi başaracağına dikkat çeken Kaymakamı Kamil Köten, herkes elini taşın altına koyarsa Akhisar'lının yaptığı yardımı bir yıl içerisinde geri amorti edeceğini belirtti.

Akhisar'da oluşacak yeni CBÜ kampüsünde Türkiye'de ilk kez kurulacak bir Ziraat Fakültesi'nin temellerinin atılacağına dikkat çeken Rektör Pakdemirli, "Akhisar'da Ziraat ve Doğa Fakültesi için YÖK'den izni aldık. Teknolojik bir Ziraat Fakültesi'nin ilk adımları Akhisar'da atılmış olacak. Binaların oluşması ardından öğrenci alımları hemen başlayacak. Bu konuda Akhisarlı ne kadar hızlı olursa, hayata geçirilmesi de

o kadar hızlı olacaktır" diye konuştu.

Akhisar Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği'nin kurulması ile ilçenin bu konuda ne kadar ciddi olduğunun ortada olduğuna vurgu yapan AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir, "Dernek olarak şehrimize bir üniversite kazandıracağız. Derneğimize ilk desteği Akhisar Esnaf Kefalet Kooperatifi 200 Bin TL hibe etmiştir" dedi.

Akhisar Sigara Fabrikası için bir çok konuda hayaller kurulduğunu, ancak bunları gerçekleşmediğine dikkat AK Parti Manisa Milletvekili Berber ise, bir kısmının üniversiteye tahsis edilen alandan kalan diğer sanayi bölümüne tekliflerin olduğunu ve ileriki günlerde bu konu ile ilgili net açıklamaların yapılacağına dikkat çekti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar Sigara Fabrikası'nın Cbü'ye Tahsisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement