Akıl Oyunları Polatlı-da Başladı - Son Dakika
Yerel

Akıl Oyunları Polatlı-da Başladı

Polatlı İlçe Belediyesinin İlçe Kaymakamlığıyla birlikte düzenlediği Ankara Liseler arası 2.Akıl Oyunları Turnuvası başladı.

26.03.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polatlı İlçe Belediyesinin İlçe Kaymakamlığıyla birlikte düzenlediği Ankara Liseler arası 2. Akıl Oyunları Turnuvası başladı.

Ankara ili Liseler arası 2. Akıl Oyunları Turnuvası, Polatlı Belediyesi ve Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde, Akıl Oyunları Dergisi, Akıl Derneği ve Türk Beyin Takımı-nın işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Polatlı Akıl Oyunlarının başlaması nedeniyle Polatlı Konak'ta düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan, Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu, Akıl Oyunları Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serkan Yürekli, Akıl Oyunları Dergisi Editörü Gülce Özkütük Yürekli, Ankara İlinden yarışmaya katılan okul yönetici ve öğrenciler katıldı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, "Akıl Oyunları" yarışmasının Polatlı'da gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Gençlerimizi analitik düşünmelerini ortaya koyarak güzel bir yarışma, güzel bir turnuva geçirmelerini diliyorum" dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik de gençleri hem geleceğe hazırlamak, hem geçmişin kültür değerlerinin yeni nesile aktarmak hem de çağın bilgisini görgüsünü, yeni kuşağa aktarmak gibi asli görevlerinin olduğunu belirterek gençleri geleceğe hazırlayan akıl oyunları gibi yarışmaları desteklemeyi görev olarak algıladıklarını söyledi.

Ankara ve ilçelerinden Öğrencilerin zeka gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmeleri, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil edecek kişilerin tespiti amacıyla düzenlenen turnuvada birinci yarışmacıya 1.000 lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye 500 lira ödül verilecek.

Polatlı Konak Güldeste Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Ankara ve ilçelerinden 30 okuldan 90 öğrenci katıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akıl Oyunları Polatlı-da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement