Alanya'da Ramazan Meydanı Etkinlikleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Ramazan Meydanı Etkinlikleri Başlıyor

Alanya\'da Ramazan Meydanı Etkinlikleri Başlıyor

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Müftülüğü tarafından organize edilen geleneksel Ramazan Meydanı etkinlikleri başlıyor.

06.06.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Müftülüğü tarafından organize edilen geleneksel Ramazan Meydanı etkinlikleri başlıyor.

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Müftülüğü işbirliği ile kurulan Ramazan Meydanı'nda vatandaşlar iftar sonrası çocuklarıyla Ramazan'ın ruhunu yaşama imkanı bulacaklar. Saat 21.00'da Alanya Belediyesi Mehter Takımının konseri ile başlayacak ilk gün etkinlikleri, Hayali Eray Yasin Işık'ın çocuklar için yapacağı Meddah Gösterisi ve Karagöz Gölge Oyunu ile devam edecek. 6 Haziran'da kurulup bir ay açık kalacak Ramazan Meydanında, Meddah Gösterisi ve Karagöz Gölge Oyunu, Onur Onuroğlu ve ekibinin Türk Sanat Müziği dinletisi, Gönüller Topluluğu Orta Oyunu Muz Tabaaaa ve Kerem Eser'le Paytak Show vatandaşlarla buluşacak.

OSMANLI ŞERBETİ İKRAM EDİLECEK

Belediye tarafında meydanı ziyaret eden vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikram edilecek. Geleneksel el sanatları ve Ramazan lezzeti stantlarının da kurulduğu meydanı gezen vatandaşlar çay, kahve, şerbet, fıstıklı Alanya Limonatası, dondurma, tatlı çeşitleri, Osmanlı Macunu, pamuk şeker, kavrulmuş fıstık ve patlamış mısır satın alabilecek.

Bir ay boyunca mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun, gelenek ve kültümüze ait etkinliklerin düzenleneceğini hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Nerede o eski Ramazanlar diyenler, Ramazan Meydanı etkinliklerine buyursunlar. Kültürümüzü ve Ramazanın faziletlerini birlikte yaşayalım" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'da Ramazan Meydanı Etkinlikleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement