Alaşehir Belediyesi Baklacı Mahallesi'ne çok amaçlı salon kazandırıyor - Son Dakika
Yerel

Alaşehir Belediyesi Baklacı Mahallesi'ne çok amaçlı salon kazandırıyor

Alaşehir Belediyesi Baklacı Mahallesi\'ne çok amaçlı salon kazandırıyor

Alaşehir Belediyesi, Baklacı Mahallesi'nde inşa edilecek olan çok amaçlı salonun temelini atarak hizmete girmesi için çalışmalara başladı. Salonun yapılmasıyla birlikte düğün ve çeşitli etkinlikler için daha uygun bir ortam sağlanacak.

17.02.2024 12:00  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir Belediyesinin Baklacı Mahallesi'ne kazandıracağı çok amaçlı salonun temeli düzenlenen törenle atıldı.

450 metrekare alana inşa edilecek olan ve 15 gün sonra hizmete girmesi planlanan salonun temel atma törenine, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, belediye meclis üyeleri, Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Türk ve mahalle sakinleri katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "5 yıl önce yola çıkarken teşhis ve tedavilerimizi yapmak için memleketimizin öncelikli sorunlarının neler olduğunu görmüştük. Başlıca sorunumuz köylerdeki yol problemleriydi ancak belediyemizi zor bir zamanda almıştık. Belediyemizi ayağa kaldırmak 2 senemizi aldı. Kalan 3 sene içerisinde ana sorunumuz olan yolların bir çoğunu yaptık. Ayrıca köprü sorunları vardı, taşımalı eğitim gören öğrencilerin ulaşımlarını sağlayamadığı, ambulansın dahi giremediği yollarımızı, köprülerimizi inşa ettik. Yine bazı mahallelerimizde çok amaçlı salon eksikliği vardı. Bazı mahallelere düğünlere gittiğimde ben de kendimden utanıyordum. Yağmurun, çamurun altında, tozun toprağın içersinde, gelinlik eteklerinin çamur olduğu o hijyenik olmayan ortamlarda düğünlerin yapıldığını gördük. İlçemizde 87 mahallemiz bulunuyor. Bunlardan ekserisinin düğün salonlarını yaptık. Kurudere, Göbekli, Şahyar, Çeşneli, Selce ve bugün Baklacı mahallemizde çok amaçlı salonumuzun temelini atıyoruz. Bunların çelik konstrüksiyonları 6 ay önce elimize gelmişti ancak ruhsat işlemlerinden dolayı bugüne kaldı. Hedefimiz, köyleri daha yaşanabilir hale getirmek ve köylümüzü milletin efendisi yapmak. Köylü bizden yol, su, elektrik gibi basit ve zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesini istiyordu. Biz de bunların giderilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, gösteriyoruz. İşte bugün burada temelini attığımız düğün salonunda da çocuklarımızı evlendireceğiz, söz keseceğiz, nişanlayacağız, asker eğlencelerini yapacağız. Eskiden düğün salonlarını 1 milyona yapıyorduk şimdi sadece çatısına 1 milyon 500 bin veriyoruz. Alaşehir hakkını almıştı, şimdi köylerimiz yatırım almaya başladı. Köylerimiz de yollarımızla, çocuk oyun gruplarıyla, çok amaçlı salonlarla, köprülerle, peyzaj çalışmalarıyla tıpkı şehirdeki yaşam şartlarını kazandılar" dedi.

Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Türk de çok amaçlı salonun yapılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Baklacı Mahallesi sakinleri de özellikle kış aylarında düğün ve çeşitli etkinlikleri yaparken çok zorlandıklarını ancak salonun yapılmasıyla rahat bir nefes alacaklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini ifade ettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir Belediyesi Baklacı Mahallesi'ne çok amaçlı salon kazandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement