Aleyna, Dünya Şampiyonasında Mersin'i Temsil Edecek - Son Dakika
Yerel

Aleyna, Dünya Şampiyonasında Mersin'i Temsil Edecek

Aleyna, Dünya Şampiyonasında Mersin\'i Temsil Edecek

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Aleyna Akçınar, Fransa’da düzenlenecek Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Mersin’i temsil edecek.

31.01.2014 09:54

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Aleyna Akçınar, Fransa'da düzenlenecek Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda Mersin'i temsil edecek.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aleyna Akçınar milli takıma seçilerek Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Aleyna, 25 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında Fransa'nın Nimes kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na Mersin'den 40 yıl sonra seçilen ilk sporcu oldu. Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek, 3'ü bayan 12 milli sporcu arasına girme başarısını gösteren Aleyna Akçınar, okçuluk branşında Mersin'in gururu oldu.

Aleyna'nın antrenörlüğünü yapan Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Aytekin Ataş, 7 yıldır Mersin'de okçuluk sporunu yaymaya ve geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Bugün en büyük hedefleri olan dünya şampiyonasına sporcu göndermenin onurunu yaşadıklarını vurgulayan Ataş, "Tabi bu amacımıza tek başımıza ulaşmadık, bu konuda en büyük desteği İl Müdürümüz Salman Malkoç'tan gördüm. Göreve geldiği gün tüm eksikliklerimizi gidereceğini söyleyerek yardımcı oldu. İl Müdürümüzün destekleriyle gelecek yıllarda daha fazla sporcuyu dünya şampiyonasına gönderebileceğimize inanıyorum. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Şu an en büyük isteğimiz okçuluk salonunun yapılmasıdır. Buna da umarım en kısa sürede kavuşuruz" dedi.

Şampiyonaya aralıksız hazırlanan Aleyna da "Mersin'in ilk dünyaya açılan sporcusuyum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Dünya şampiyonasında derece hedefliyorum. Artık işim daha zor, ancak çalışmalarıma devam edip elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bize verdiği destek için il Müdürü Salman Malkoç'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Malkoç ise Mersin'den bir sporcularının dünya şampiyonasına katılmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. İl Müdürlüğü olarak sporun her branşında Mersin'i temsil edecek sporcuların kendilerini gururlandırdığını ifade eden Malkoç, "Aleyna da bunlardan biri. Okçuluk branşında Mersin olarak Türkiye ve Avrupa'da birçok başarı elde ettik. İnanıyorum ki, dünya şampiyonasından da elimiz boş dönmeyeceğiz. Antrenörümüz Aytekin Ataş'a emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, sporcumuz Aleyna Akçınar'a da başarılar diliyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aleyna, Dünya Şampiyonasında Mersin'i Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement