Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kilis ekonomisinde hayvancılığın önemli bir yerinin olduğunu, hayvancılık sektörüne yönelik olarak verilen kamu hizmetlerinin etkinliği ildeki hayvancılık sektörü ve dolaylı olarak Türkiye ekonomisi üzerine önemli katkılar sağladığını söyledi.
İl Müdürü Songül Kadıoğlu, sektöre yönelik kamu hizmetlerinin başında küpeleme ve kayıt çalışmaları geldiğini belirterek, " 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa göre yeni doğan büyükbaş hayvanların 20 gün içerinde küpeleme ve kayıt zorunluluğu bulunmaktadır. Küpeleme çalışmalarında güncelleme işlemi önemli bir iş yükü oluşturmaktadır. Sahada çalışan Veteriner Sağlık Personelinin mesaisinin önemli bir kısmını ahırlarda küpe kontrol işlemi almaktadır. İlimizde hayvan sevkleri önemli bir iş yükü oluşturmaktadır. Hayvan sevk işlemlerinin sağlıklı yürümesi İlimiz hayvan yetiştiricilerinin olası yasal sıkıntılar ve cezai yaptırımlar ile karşılaşmasını engellemektedir. Hayvan sağlığı açısından koruyucu aşılamalar zamanında yapılması büyük önem arz etmektedir. Hayvan hastalıkları ile etkin mücadele yapabilmek amacıyla, Bakanlığımız birçok hayvancılık desteğinde belirli aşıları zorunlu hale getirmiş, yetiştiricilerimizin duyarlılığının arttırılması hedeflenmiştir. Söz konusu aşıların zamanında yapılması, hem hayvan hastalıklarının önlenmesi hem de çiftçilerimizin desteklemelerden yararlanabilmesi bakımında önem taşımaktadır."
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın maddi ve teknik desteği, proje ortakları Kilis Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Kilis Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin eş finans destekleri ile Kilis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrolörlüğünde Alo Veterinerim projesine başlandığını vurgulayan İl Müdürü Songül Kadıoğlu şunları söyledi:
"Proje kapsamında İlimizde eksikliği hissedilen tam donanımlı (Araç içi soğuk zinciri sağlayacak soğutucu tertibatlı) araç temin etmek, bu vesile ile il genelinde hayvancılığa yönelik verilen kamu hizmetlerinin (Küpeleme, Kayıt, Aşılama, Suni tohumlama, Sevk vb.) daha verimli ve etkin bir biçimde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir adet araç alınarak araç içi soğuk zinciri sağlayacak tertibatla donatılmıştır. Proje ile; Kilis ili ve ilçeleri ile bağlı Köylerinde büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile iştigal eden çiftçilerimiz ile geçimini doğrudan veya dolaylı olarak hayvancılık sektöründen sağlayan kişi ve/veya kuruluşlar, birlikler-kooperatifler-şirketler doğrudan hedef kitle olarak planlanmıştır. Projeden faydalanacak dolaylı gruplar ise, doğrudan hedef kitle olarak planlanan kişi ve kurumların aileleri, bu sektörün çalışanları, nakliyeciler, hayvancılığa girdi sağlayan kişi ve kuruluşlar sayılabilir. " - KİLİS
Son Dakika › Yerel › Alo Veterinerim' Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?