Bursa'da Altı Metrelik Sandalye Heykeli Yaptılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bursa'da Altı Metrelik Sandalye Heykeli Yaptılar

06.05.2015 11:23  Güncelleme: 11:30

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir firma, tanıtım amacıyla altışar metre boyunda iki sandalye heykeli yaptı.

ŞABAN KILIÇCI - Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir firma, tanıtım amacıyla altışar metre boyunda iki sandalye heykeli yaptı.

Biri firmanın mağazasının önüne, diğeri fabrika girişine konulan heykeller, vatandaşların ilgisini çekiyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede faaliyet gösteren bir mobilya firmasınca altışar metre boy ve üçer metre eninde iki sandalye heykeli hazırlandı.

Yapımı 45 gün süren ve 30 bin lira harcanan sandalyelerden biri mağaza önüne, diğeri fabrika girişine monte edildi.

Heykellere ilgi gösteren vatandaşlardan bazıları sandalyelerin önünde, bazıları da oturma yerine çıkarak hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Firmanın sahibi Kamuran Tanrıverdi, uzun yıllardır sandalye imalatıyla uğraştıklarını söyledi.

Üretim aşamalarında titizlikle çalıştıklarını belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti:

"İnegöl mobilyası adı altında farklı simgeler, çalışmalar ortaya koymak için 6 metrelik bir sandalye heykeli yaptık ve ciddi anlamda ilgi gördü. Bu sandalyeleri, alışılmışın dışında bir malzemeyle yaptık. Gövdesi, tamamen bakır ve alüminyum karışımı bir malzemeden üretildi. Bunun nedeni de rüzgar esnasında kırılma riskini ortadan kaldırmak."

Tanrıverdi, içinde iş merkezi bulunan dev bir sandalye kulesi yapmayı da planladıklarını, bu konuda bazı mimarlarla çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Kulenin, İnegöl'ü simgeleyen ve tüm Türkiye'de konuşulacak bir proje olacağına inandıklarını belirten Tanrıverdi, bunu 6 ayda tamamlamak istediklerini söyledi. Tanrıverdi, kulede farklı konseptte otel, mağaza, yeme içme mekanı, balo ve toplantı salonları bulunacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Altı Metrelik Sandalye Heykeli Yaptılar - Son Dakika


Advertisement