Altınkaya Köprüsü İçin İstişare Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Altınkaya Köprüsü İçin İstişare Toplantısı

Altınkaya Köprüsü İçin İstişare Toplantısı

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Vezirköprü ve Alaçam'ın bazı köylerinin muhtarlarıyla bir araya gelerek, bölgeye yapılması planlanan köprü hakkında istişarede bulundu.

18.04.2012 11:41

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Vezirköprü ve Alaçam'ın bazı köylerinin muhtarlarıyla bir araya gelerek, bölgeye yapılması planlanan köprü hakkında istişarede bulundu.

Daha önceden karayolu ağında bulunan Vezirköprü-Alaçam yolu, Altınkaya Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte karayolu ağından çıkarılmıştı. Baraj havzasında suyun tutulmasıyla birlikte, Altınkaya ve Kuruçay köylerinin Vezirköprü ile ulaşımını sağlayan köprünün su altında kalması sebebiyle bölgede ulaşım sallarla ve botlarla sağlanıyor.

Bu sorunun çözülmesi için köprü talebinde bulunan bölge halkını temsil eden köy muhtarlarıyla bir araya gelen Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, talep edilen köprünün teknik anlamda sıkıntılar olduğu için şimdilik yapılamadığını söyleyerek, "Ayvacık ilçemizde bulunan Eynel Köprüsü yapılırken baraj boşaltıldı. Ama burada 80 metre derinlik var. Onu boşaltma imkanımız yok. O yüzden sıkıntılar çıkıyor gün yüzüne. Buraya köprü yapılması için gayret ettik. Biz dersimizi çalışıyoruz. Siz buraya gelseniz de gelmeseniz de taleplerinize cevap vermek için tüm çalışmaları zamanında yapıyoruz" dedi.

"BAŞKA ALTERNATİFLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Bölgede bulunan dik kayalıkların karşısında köprü ayağının oturduğu yolun 1 kilometrenin üzerinde olduğuna ve köprü yapımına engel teşkil ettiğine dikkat çeken Karanfil, "Pproje etüt çalışmaları sonucunda, yapılacak olan köprünün 185 metre uzunluğunda olacağı tespit edildi. Ancak, köprüye ulaşacak yolların 1 km. dik kayalıklardan oluşmasından dolayı yol açılmasının zor olduğu belirlendi. Biz başka alternatifler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Söz konusu yolun karayolu ağına alınması talebinde bulunduk. Vezirköprü'deki kanyon, turizm alanı ilan edildi. Samsun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından da gerekli etüt çalışmaları yapılacaktır" diye konuştu.

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil'in muhtarlarla yaptığı toplantıda, Genel Sekreter Yardımcısı V. Recep Aydın ve Altyapı Daire Başkanı V. İlhan Uysal ve Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü V. Mehmet Akif Özdemir hazır bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altınkaya Köprüsü İçin İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement