Alto Organ Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Alto Organ Seçimleri

Alto Organ Seçimleri

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri yapıldı.

09.05.2013 14:33

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Saka, 14 komitenin tamamında listesini sandıktan çıkarmayı başardı.

ALTO Seminer Salonu'nda yapılan seçimlerde 14 meslek komitesinde 28 meclis ve komite üyesi belirlendi.

Seçimlerde Adnan Saka, Ak Parti kurucu ilçe başkanı Müjdat Bıçakçı ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un oğlu Cem Oğuz'un çıkardıkları listelere karşı yarıştı. Saka, 662 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde 359 oy alarak 14 komitenin tamamında başarı elde etti.

ALTO üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde dün sabah saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi, 17.00'de sona erdi. 14 komitenin tamamında 3 başkan adayının listesi yarıştı. ALTO başkanlığına aday olduğunu açıklayan AK Parti kurucu ilçe başkanı Müjdat Bıçakçı ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un oğlu Cem Oğuz, aday oldukları komitelerden seçilemedi.

Seçimlerde Adnan Saka 359 oy alırken, Cem Oğuz 204, Müjdat Bıçakçı ise 99 oyda kaldı. 116 oy ise geçersiz sayıldı.

ALTO'nun 1991 yılındaki kuruluşunda kurucu oda başkanı olarak koltuğa oturan Adnan Saka, sandıkların açılmasının ardından 9. Dönem ALTO Başkanı seçilecek olmasının da mutluluğunu yaşadı.

Saka'nın, 22 yıldır başkanlığını yaptığı ALTO'da bu seçimler ilginç bir yarışa da sahne oldu. Seçimlerde Saka'nın karşısına sürpriz bir şekilde Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un oğlu Cem Oğuz çıktı.

MHP Aliağa İlçe Teşkilat Başkanı Serkan Acar'la da iş ortaklığı bulunan Oğuz'un adaylığının kulislerde MHP yönetimi tarafından da desteklendiği iddia edildi. Seçim sürecinde MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir'in de Oğuz'un yanında görünmesinin bu iddiayı doğrular nitelikte olduğu belirtildi. Aydemir'in seçimin yapıldığı salonda da Oğuz'a destek istediği ileri sürüldü.

Öte yandan seçime iddialı giren AK Parti kurucu ilçe Başkanı Müjdat Bıçakçı'nın 99 oyda kalmasının ise AK Parti Aliağa ilçe yönetimi tarafından şaşkınlıkla karşılandığı öğrenildi. Seçime partisinin ilçe teşkilatının desteğiyle girdiği ileri sürülen Bıçakçı'nın aday olduğu komiteden dahi meclis üyesi seçilememesi partisi açısından da bir hezimet olarak yorumlandı. Bıçakçı'nın çıkardığı ALTO meslek komiteleri ve meclis üyeliği listelerine AK Parti'nin Aliağalı İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkan'ın da müdahil olduğu ileri sürüldü. Ortaya çıkan sonuç, geçmişte AK Parti'nin İl Genel Meclisi Grup Başkanvekilliği görevinin yanı sıra ilçe başkanlığını da yapan, iki dönem de partisinden milletvekili adayı olan Türkan'ın başarısızlığı olarak değerlendirildi. MHP ile birlikte Aliağa Belediye Başkanı Oğuz destekli Cem Oğuz ve AK Parti destekli adayların seçimlerde aday olması ise "siyasetçilerin hesabı Saka'ya yaradı" şeklinde yorumlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alto Organ Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement