Anamur'da İz Bırakanlar" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Anamur'da İz Bırakanlar" Etkinliği

Anamur\'da İz Bırakanlar" Etkinliği

Mersin’de Anamur Kültür Derneği tarafından ‘2. Anamur’da İz Bırakanlar” etkinliği yapıldı.

03.05.2014 16:05

Mersin'de Anamur Kültür Derneği tarafından '2. Anamur'da İz Bırakanlar" etkinliği yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anamur Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Alıcı, '2. Anamur'da İz Bırakanlar' etkinliğini düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti. Alıcı, "Anamur Kültür Derneği, saygının, sevginin, riyasız, ön hesapsız dostluğun ve bütün bunların yoğrulmasıyla ortaya çıkan umudun toplumun temel yapı taşları olduğunun bilinci ve sorumluluğu içinde taktik ve stratejisini belirledi" dedi.

Bundan sonra da bu tartışılmaz değerlerin kendileri için vazgeçilmez şiarları olmaya devam edeceğini vurgulayan Alıcı, "Ahde vefa duygusu ve bu duygunun kendilerine yüklediği sorumluluklar nedeniyle Anamur'da İz Bırakmış, saygıdeğer rahmetli büyüklerimizin unutulmaması ve unutturulmaması yukarıda saymış olduğumuz değer toplamının olmazsa olmazıdır" şeklinde konuştu.

Emine Deniz'in oturum başkanlığını yaptığı Anamur'da İz Bırakanlar etkinliğinde Mehmet Naim Ulusal, Şükrü Köymen, Gazi Hacı Ahmet Mert ve halk filozofu 'Mıdış Dayı' lakaplı Mustafa Kahveci anlatıldı.

Etkinlik boyunca katılımcıların büyük bir dikkatle dinlediği anlatılar, Anamur'un geçmişine de ışık tuttu. Etkinlik sonunda günün anısına konuşmacılara birer plaket takdim edildi.

Etkinliğe, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ve eşi, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, çeşitli STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamur'da İz Bırakanlar' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement