Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.GAZİPAŞA Yat Limanında demirleyen tekneler, havanın ısınmaya başlamasıyla birlikte bakıma alındı.

24.02.2013 10:07

Foto: Ziyaretten

===

Balıkçılar barınak istiyor

GAZİPAŞA Yat Limanında demirleyen tekneler, havanın ısınmaya başlamasıyla birlikte bakıma alındı. Hareketlenen yat limanında balıkçı tekneleri vinçlerle kıyıya çekildi. Teknelerin kış boyunca altına yapışan deniz kabukluları ve yosunlar temizleniyor. Çürüyen ve delinen bölgeler tamir ediliyor. Bu işlemler sürerken bir taraftan da eskiyen ağlar gözden geçirilip tamir ediliyor.

YOSUN TEKNEYİ YÜRÜTMEZ

Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Lütfi Aman, "Teknelerin çürüyen yerlerini elden geçiriyoruz, bu iş için 6-7 bin lira masraf yapıyoruz. Yıl boyunca teknelerin altına deniz kabukluları yapışıyor. Yosunlar nedeniyle teknelerin hareket kabiliyeti düşüyor. Bu da yakıt tüketiminin artmasına neden olur. Bu nedenle her yıl bahar aylarında tekneleri bakıma alırız" dedi.

BİZİ BURDAN ÇIKARACAKLAR

Yat limanında inşaatın devam ettiğini de belirten Lütfi Aman, yat limanı hizmete açıldıktan sonra balıkçı teknelerinin limana alınmayacağını söyledi. İlçede 45 ailenin balıkçılık yaparak geçimini sağladığını vurgulayan Aman, "Projesi yapılan Gazipaşa Balıkçı Barınağı'nın hayata geçmesini istiyoruz. Bizim dilek ve isteğimiz bu" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Bakıma alınan tekneler

===

Kadınlara, 'Koruyucu Aile' uygulaması anlatıldı

SANDIKLI Kaymakamlığı tarafından kadınlara yönelik 'Koruyucu Aile Uygulaması' hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi'nin toplantı salonunda düzenlenen seminere, kamu kurum ve kuruşlarının kadın çalışanları, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, belediye başkanı ve muhtar eşleri katıldı. Seminerde konuşan Sandıklı Kaymakamı Ali Candan'ın eşi Ümmü Candan, koruyucu aile konusunda bilgilendirme yaptı.

Koruyucu aile uygulamasının çeşitli nedenlerle ailesinin yanında bakımları sağlanamayan çocukları başka bir ailenin himayesine verilmesi olduğunu anlatan Candan, koruyucu ailelerin bu hizmet ücretli ya da gönüllü yaptığını söyledi. Uygulamadaki amacın çocuk için karmaşık ve sorumlu olan dönemin, özenli davranılarak çocuğun zarar görmeden geçirmesinin sağlanmak olduğunu kaydeden Candan, "Çocuğun normal hayatını devam ettirmesini sağlamak temel esas" dedi. Candan, kadınların 'koruyucu aile' uygulaması hakkındaki sorularına da cevap verdi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve Ümmü Candan

===

HEM kursları sosyalleştirecek

AKDENİZ Üniversitesi(AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu ve Elmalı Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü arasında, çeşitli alanlarda öğrencilere yönelik kurs düzenlemek amacıyla protokol imzaladı. Protokol törenine Kaymakam Mehmet Murat Çekmen, Elmalı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir ve yardımcısı Öğretim Görevlisi Hakan Demirboğa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hilmi Olca katıldı.

İki kurumun son yıllarda ortak çalışmalar yaptığını belirten HEM Müdürü Hilmi Olca, "Halkımız ve özellikle MYO öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda genel mesleki ve teknik kurslar açılacak, ortak faaliyetler planlanacak. Bu faaliyetler bundan böyle daha planlı ve programlı şekilde geniş katılımlarla yapılmaya çalışılacak. Kurslara katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezi ve Elmalı MYO'ya başvurmaları yeterlidir" dedi.

MYO Müdürü Halil Demir ise, öğrencilerin eğitimleri ve gelecekteki yaşamlarını olumlu yönde etkileyecek, aktiviteler yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bunlara, HEM ile birlikte düzenleyecekleri kurslarla devam edeceklerine değinen Demir, "Öğrencilere kendilerine sosyal faaliyet oluşturma konusunda destekçi olmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Kaymakam Çekmen ise eğitici, kültür düzeyini artırıcı bu tür etkinliklerin hem öğrencilere, hem Elmalı'ya ve hem de kurumlara büyük yararı olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: İmza töreni

===

Jandarmadan reflektör uyarısı

KORKUTELİ Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri tarafından traktör sürücülerine reflektör dağıtıldı. Karayolu üzerinde uygulama yapan ekipler, reflektör ve tepe lambası bulunmayan traktör sürücüleri de uyardı. Uygulama boyunca 22 sürücüye reflektör verildi. Korkuteli Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, kırsal alanda önlem almadan trafiğe çıkan traktörlerin kazalara neden olduğunu kaydetti.

Sorumluluk bölgelerindeki kazalar konusunda sürücüleri uyardıklarını anlatan Kaygusuz, "Traktörlerin ulaşım aracı olarak değil, tarımda yük taşıma amacıyla kullanılması önemli. Reflektörsüz ve ışık donanımı eksik traktörlerin karayolunda seyretmesi ölümcül kazalara sebep oluyor. Jandarma olarak traktörlere reflektör taktık. Reflektör denetimleri bundan sonrada devam edecek. Tüm sürücülerin kurallara uymasını istiyoruz" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Uygulamalar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement