Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KEMER'de sualtı tutkunlarının en önemli dalış merkezlerinden olan Paris 2 batığının bağlı bulunduğu tonozlar değiştiriliyor.

05.03.2013 09:54

Foto: Jandarma ekiplerinin fotoları

===

Paris 2'ye zincir sponsoru aranıyor

KEMER'de sualtı tutkunlarının en önemli dalış merkezlerinden olan Paris 2 batığının bağlı bulunduğu tonozlar değiştiriliyor. Kemer Kara ve Deniz Avcılığı, Atıcılık, Aktif Balıkadamlar ve Yaban Hayatı Koruma, Geliştirme Kulübü Derneği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Paris 2 batığının baş tarafında bulunan ve batığı tonoza bağlayan eski zincir de gemiye zarar verdiği gerekçesiyle çıkarıldı.

Dernek, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul 1917 yılında batırılan savaş gemisinin tonoza bağlanması için gerekli 50 metre uzunluğunda zincirin alınması için sponsor arıyor. Bölgedeki tonoz dökme çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle aksadığını belirten Dernek Başkanı Muhammet Alnıaçık, "Batığın zinciri artık eskimiş ve yeni zincir için sponsor arıyoruz. Tonozları yerleştirmeye devam ediyoruz. Önce Paris 2'ye zincir bağlanması gerekiyor. Bunun içinde 50 metre uzunluğunda zincire ihtiyaç var" dedi.

Kemer'deki tüm dalış noktalarına tonoz koymak istediklerini anlatan Alnıaçık, "Buraya gelen tur teknelerinin çapa atmasına karşıyız. Çapa, batıklara ve deniz altı yaşamına zarar veriyor. Dünyanın en değerli 100 dalış bölgesinden biri olarak gösterilen 33 metre derinlikteki Paris 2 batığını korumak istiyoruz" diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Dernek Başkanı Muhammet Alnıaçık ve Paris 2 eski ve yeni hali sualtı fotosu

===

Kemer 11 ülkede 15 fuarda tanıtıldı

Antalya bölgesinin gözde tatil merkezi Kemer, 2013 yılına yoğun bir fuar trafiğiyle başladı. Kemer Belediyesi ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), son 2 ay içinde 11 ülkede düzenlenen 15 turizm fuarına katılarak, ilçeyi tanıttı. Kemer en çok, Almanya'da tanıtıldı. Kemer, bu ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen 5 fuarda yer aldı.

Hollanda'da 8 Ocak'ta kapılarını açan Utrecht Turizm Fuarıyla başlayan Kemer'in fuar trafiği, sırasıyla Avusturya'nın Viyana, Almanya'nın Stuttgart ve Düsseldorf, Finlandiya'nın Matka, Polonya'nın Varşova, Belçika'nın Anvers, Türkiye'de İstanbul EMITT ile İsviçre'nin başkenti Zürih'te gerçekleştirilen turizm fuarlarında yer aldı.

Fuar takvimi Şubat ayında da hız kesmedi. Kemer, Almanya'nın Hamburg, Münih ve Nürnberg, Çek Cumhuriyeti'nin Prag, Letonya'nın Riga, Bulgaristan'ın Sofya ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen turizm fuarlarında stant açtı. Kemer stantlarını, tur operatörleri ve acentelerin yanı sıra Büyükelçiler, Başkonsoloslar ve Ataşeler de ziyaret ederek, tatil seçeneklerini öğrendi.

Fuara katılan yetkililer tarafından, Kemer standını ziyaret edenlere, detaylı bilgiler verilirken, broşür ve tanıtım kitapçıkları da hediye edildi. Fuarlardaki misafirlerin, Kemer stantlarına gösterdiği ilgi yetkilileri memnun etti. Fuarlara katılan belediye meclis üyeleri de ilçeyi tanıttı. Kemer, sezon boyunca çeşitli ülkelerde düzenlenecek turizm fuarlarında tanıtılmaya devam edilecek.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Fuarlardan foto

===

Lüks yatların yeni merkezi Gazipaşa

GAZİPAŞA Yat Limanı'nı yap-işlet-devret modeliyle işletecek olan Aydoğan A.Ş.'nin Yönetim Kurulu ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, yapımı süren limanda çalışmaları inceledi. Gazipaşa Havalimanı'nın bölge adına önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Aydoğan, bu sayede ilçede pek çok projenin hayat bulacağını söyledi. Havalimanının ekonomi açısından önemine vurgu yapan Başkan Aydoğan, "Havalimanı, Gazipaşa, Alanya ve Anamur ilçeleri olmazsa olmazımızdır" dedi.

Havaalanının en verimli şekilde işletilmesi ve popülerliğinin arttırılması gerektiğini anlatan Aydoğan, uçuş planlayan firma sayısındaki artışın kendilerini umutlandırdığını kaydetti. Aydoğan, Gazipaşa Havalimanı'nın bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler için kolay ulaşım imkanı sağlayan bir yatırım olduğunu belirtti. Başkan Aydoğan, havalimanının canlılığını korumasının bölgeye yeni yatırımların gelmesi, imkanların çoğalması, insanların kazancının artması anlamı taşıdığını söyledi.

BÖLGENİN EN LÜKS LİMANI OLACAK

Gazipaşa Yat Limanı'ndaki inşaat çalışmaları hakkında da bilgi veren Aydoğan, inşaat çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. İnşaat yasağı başlamadan büyük oranda çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Aydoğan, "İnşaatı 2013 yılının sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar da planladığımız şekilde ilerliyoruz. 5 çapalı ve 230 yat kapasitesiyle bölgenin en lüks limanı olacak. Yat limanı Gazipaşa, Alanya ve bölge turizmine önemli ölçüde katkı sağlayacak" dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Gazipaşa halkı için bir sosyal alan ve cazibe merkezi olması beklenen Yat Limanı 5 çapalı ve 230 yat kapasiteli olacak. Kapalı inşaat alanı 4 bin 791 metrekare olan yat limanı projesinde, idari birimler, feribot rampası, gümrüklü ve gümrüksüz satış üniteleri, yatçı konaklama tesisleri ve ilk yardım ünitesi, yat bakım deposu, yat kulübü ve restoranın yanı sıra, yüzme havuzu, spa ve spor tesisleri, tenis kortları, konser alanı, yatçı marketi, kafeterya ve dinlenme tesisleri yer alıyor.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kerim Aydoğan liman inceleme ve liman proje resimler

===

Eğitim gönüllüleri kahvaltıda buluştu

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği(ADD) Gazipaşa Şubesi tarafından üniversite öğrencilerine burs sağlanması amacıyla kahvaltı düzenlendi. Kahyalar Beldesi'nde emekli öğretmen Mehmet Başaran'ın portakal bahçesinde düzenlenen etkinliğe çoğunluğu emekli eğitimci olmak üzere, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, CHP İlçe Başkanı Vural Görgülü, ADD Gazipaşa Şube Başkanı Esin Bilgiç ve eğitim gönüllüleri katıldı. Etkinlikte elde edilen gelirle, 18'i Gazipaşa'da yatılı kalan öğrenci olmak üzere toplam 42 öğrencinin ihtiyaçları karşılanacak.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kahvaltı programı

===

Gazipaşa'da okullar yangına hazır

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Sivil Savunma Haftası dolayısıyla 4 ayrı okulda yangın tatbikatı yapıldı. Atatürk ve Av. Kemal Akça İlköğretim okulları ile Anadolu ve Av. Kemal Akça Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinde yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatlar öncesinde ekipleri, öğrencilere yangınların nedenleri, müdahale yöntemleri ve yangın anında neler yapmaları gerektiğini anlattı. Ardından ekipler, okulların Sivil Savunma Kulüpleri tarafından hazırlanan yangın senaryolarını uyguladı. Öğrencilerin dikkatle izlediği tatbikat, başarıyla tamamlandı. Tatbikatın ardından öğrencilere uygulamalı olarak yangına nasıl müdahale edecekleri gösterildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Tatbikat resimler - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement