Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.Küçük Vali portre, törenden genel.

23.04.2013 11:52

Foto: Küçük Vali portre, törenden genel.

===

Ebelik Haftası kutlanıyor

ANTALYA Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan 'Ebelik Haftası' kutlamaları, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gün boyu etkinliklerle devam etti. Hastanenin Cumhuriyet Konferans Salonu'ndaki kutlamalara, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nebahat Gözüm, ebeler ve konuklar katıldı.

Kutlama töreninde konuşan Erdoğan Taş, "Köyde, kasabada ve kentte, vatanımızın her köşesinde, doğum öncesi ve sonrası ana çocuk sağlığı ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürüterek, her koşulda büyük bir sabır, özveri ve sevgiyle mesleğini icra eden ebelerimizin, şüphesiz sağlıklı toplumların oluşmasında büyük katkısı olmuştur. Ebelerimizin bu zorlu ve onurlu görevlerinde başarılarının devamını dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr. Özlem Duran, Karabük Üniversitesi Ebelik Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Nazan Karahan ve Prof. Dr. Zerrin Erkal, ebelik ve çalışma koşulları konularını konuklarıyla paylaştılar. Törenler sonunda meslekte 40 yılı dolduran ebe Hamire Yaşar'a, Vali Yardımcısı Kurdoğlu tarafından plaket verildi. Öykü yarışmasında birinci olan Ayşe Ekin'e ise plaketini Erdoğan Taş verdi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto, plaket verilirken fotolar

===

Afrikalı öğrenciler AGİD'de

AFRİKA'nın birçok ülkesinden Antalya'ya öğrenim görmek üzere gelen Afrikalı öğrenciler, Antalya Girişimci İşadamları Derneği'ni (AGİD) ziyaret etti. Öğrencileri ağırlayan AGİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Hamamcıoğlu, Afrika'nın Türk işadamları için yatırım yapmaya elverişli son derece bakir pazar olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrencilerin o bölgede yatırım yapmak isteyen Türk işadamaları için önemli bir fırsat olduğunu aktaran Hamamcıoğlu, "Bu öğrencilerle birlikte Afrika'ya geziler düzenleyip o bölgede yatırım fırsatları aramak istiyoruz. Ayrıca bu öğrencilerimizi AGİD'li işadamları olarak burada yetiştirip kendi ülkelerine birer yetişmiş insan olarak göndermeyi görev biliyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Kursiyerlerin yılın spor adamı Özer Bedir

ANTALYA Muratpaşa Belediyesi Spor Müdürlüğü'nce düzenlenen yetişkinler tenis kursunu başarıyla bitiren kadın kursiyerler, katkılarından dolayı Kütüphane ve Spor Müdürü Özer Bedir'i 'Yılın Spor Adamı' seçerek, şükran plaketiyle ödüllendirdi.

Çağlayan Spor Tesisleri Tenis Kortu'nda kadın kursiyerler tarafından düzenlenen bahara tenisle merhaba partisinden önce pastayı kesen Özer Bedir, daha sonra kendisine takdim edilen plaketi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen adına kadınlardan aldı.

Kendisi için düzenlenen ödül töreninde konuşan Özer Bedir, "Belediyemizce düzenlenen yetişkinler tenis kursuna büyük rağbet gösteren tüm halkımıza sonsuz teşekkür ederim. Aynı zamanda ciddi bir spor adamı olan başkanımız Süleyman Evcilmen'nin destekleri takdire şayandır" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlamadan foto

===

Armağan yeniden başkan seçildi

MANAVGAT Beşkonak Karabük Turizm Geliştirme Kooperatifi 3'üncü Olağan Kongresi'nde, mevcut Başkan Refik Armağan yeniden başkan seçildi. Beşkonak Köprülü Kanyon'da yapılan kongrede, Armağan 47 oyun 28'ini alırken diğer aday Erol Ildız ise 19 oy aldı. Yeniden başkan seçilen Refik Armağan tüm üyelere teşekkür ederek, bölgenin kalkınması için çaba göstereceklerini söyledi. Geçtimiz yıl Beşkonak'ta yaklaşık bir milyon turistin rafting yaptığını hatırlatan Armağan, raftingte hareketliliğin Mayıs ayından itibaren başlamasını beklediklerini kaydetti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Refik Armağan

===

Azeri türküleri coşturdu

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen 14'ncü Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinin kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kumluca Şubesi Türk Halk Müziği Korosu konser verdi. Şef İbrahim Bilgenoğlu yönetimindeki koru, söylediği Türkülerle dinleyicilerden beğeni topladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki konsere, Konyaaltı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Tar sanatçısı Atilla Ela konuk sanatçı olarak katıldı.

Atillla Ela, konserde, sevilen Azeri türkülerini seslendirdi. Ela'nın söylediği 'Eziz Dostum' adlı türkü ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Konserde, Ala'nın türküleri eşliğinde dans eden iki çocuğun gösterilerin sonunda Türk bayrağı açması, izleyicileri duygulandırdı. Konserin sonunda Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, koro üyelerine ve Atilla Ela'ya plaket verdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Konserden

===

Kaymakam Özdemir yabancıları dinledi

ALANYA Belediyesi Yabancılar Meclisi aylık olağan toplantısı Meclis Başkanı Abduulah Karaoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıya katılan Kaymakam Erhan Özdemir, meclis üyelerinin sorunlarını dinledi, onlarla sohbet etti. Toplantıda konuşan Kaymakam Özdemir, Türk milletinin gönlünde barış, huzur, dostluk ve bir arada yaşama kültürünün olduğunu belirtti. Kaymakam Özdemir, "Biz yerleşik olarak yaşayan ve kendilerine 'Yeni Alanyalılar' dediğimiz komşularımızı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görüyoruz. Öyle kabul ediyoruz" dedi.

Alanya'da yaşayan yabancılar için kullanılan 'yerleşik yabancılar' kelimesini itici bulduğunu belirten Kaymakam Özdemir, "Dostlarımın herhangi bir sorunu olduğu zaman kendilerine yardımcı olmaya hazırım" dedi. Toplantıda konuşan Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ise Alanya'daki kilisenin ibadete açıldığını belirterek, "Artık her ay bir ayinimiz oluyor. Bunun için teşekkür ederim" dedi. Bunun üzerine Kaymakam Özdemir, "Herkesin istediği gibi ibadet edebileceğini düşünüyorum" dedi

Kaymakam Erhan Özdemir'in kendilerine iadeyi ziyarette bulunduğunu belirten Başkan Karakolu da "Üyelerimizin kafalarından birtakım sorunlar vardı. Çalışma, oturma izni, trafik, motosiklet problemi buna benzer her türlü sorunu görüştük. Alanya hem de üyelerimiz adına çok faydalı bir toplantı oldu" diye konuştu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: toplantıdan

===

Finike'de motivasyon yemeği

FİNİKE Kar Çiçekleri Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi tarafından bünyesinde çalışan personele yönelik yemek verildi. Corendon Otel'deki yemeğe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumhur Yıldız, Okul Müdürü Fatma Kurt ve görevli personel katıldı. Yemekte konuşan Kurt, zihinsel ve bedensel engelli bireylere destek vermek amacıyla kurulan okulun, Finike'nin yanı sıra Kumluca, Elmalı, Demre ve Gömbe'den öğrencileri bulunduğunu kaydetti.

Yaklaşık 5 yıldır Finike'nin Hasyurt Beldesi'nde hizmet verdiklerini anımsatan Kurt, Aralık 2012 itibariyle 98 olan öğrenci sayılarının şu anda 100'e ulaştığını vurguladı. Personele motivasyon sağlamak amacıyla yemek düzenlediklerini anlatan Kurt, bu vesile ile okul faaliyetleri hakkında da değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. Kurt, ayrıca, fiziki şartları daha uygun binada hizmet vermek amacıyla çalışma başlattıklarını kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yemekten çekilen fotoğraflar.

===

YİBO öğrencileri Olimpos'ta

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi kapsamında 'Gönül Elçileri', Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlileri dolayısıyla Ziya Gökalp Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Pansiyonu'nda kalan 31 öğrencinin katılımıyla gezi düzenledi. Kumluca Kaymakamı Salih Işık'ın eşi Saadet Işık'ın başkanlığında sürdürülen proje kapsamında öğrenciler, tatil merkezi Olimpos'a götürüldü.

Öğrenciler ve Gönül Elçileri, Olimpos Muhtarı Halil Karataş karşılandı. Olimpos tatil merkezinde yer alan tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden öğrenciler, daha sonra kendileri için hazırlanan akşam yemeğini Gönül Elçileri'yle birlikte yedi. İlk kez geldikleri Olimpos'u çok beğendiklerini kaydeden öğrenciler, gezinin çok faydalı ve yararlı olduğunu belirtti.

Gezi hakkında bilgi veren proje koordinatörü Saadet Işık, projenin ilçe genelinde herkes tarafından büyük destek verdiğini söyledi. Işık, gezinin amacının YİBO'daki öğrencilere moral vermek ve Çocuk Bayramı'nda yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini kaydetti. Gezi, Muhtar Karataş'ın çocuklara çeşitli hediyeler vermesi ve toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Geziden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement