Antalya'da Sağlık Personelinin Döner Sermayeden Aldığı Pay Artırıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Antalya'da Sağlık Personelinin Döner Sermayeden Aldığı Pay Artırıldı

17.06.2015 11:18

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, birliğe bağlı sağlık tesislerinde çalışan sağlık personelinin döner sermayeden aldığı payın, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yüzde 45'lere, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi ve ilçe hastanelerinde yüzde 50'lere yükseltildiğini bildirdi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, birliğe bağlı sağlık tesislerinde çalışan sağlık personelinin döner sermayeden aldığı payın, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yüzde 45'lere, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi ve ilçe hastanelerinde yüzde 50'lere yükseltildiğini bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 2003 yılından itibaren uygulanmaya başlanan, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile son 12 yılda ciddi gelişmelerin kaydedildiği ifade etti.

Necat Yılmaz, Kamu Hastaneleri Birliğinin kurulmasıyla kamuda sözleşmeli yöneticilerin çalışmaya başladığını, yeni hastaneler açıldığını, kişilerin evlerinin yakınında sağlık tesisinden her türlü tedaviyi alma imkanına sahip olduğunu kaydetti.

Çalışan memnuniyeti boyutunda da önemli çalışmalar yapıldığını belirten Yılmaz, özellikle sağlık personelinin motivasyon eksikliğini gidermek için adımlar atıldığını vurguladı.

Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını almaları için çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı sağlık tesislerinde çalışan sağlık personelinin döner sermayeden almış oldukları pay son 5 aylık dönemi kapsayan süre içerisinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yüzde 45'lere, kazanılan gelir baz alınarak Antalya Atatürk Devlet Hastanesi ve ilçe hastanelerde yüzde 50'lere yükseltilmiştir. Bu durum ise personel üzerinde çalışma motivasyonunu artırmış, sağlık hizmetlerinde kaliteyi de şüphesiz olumlu yönde etkilemiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Sağlık Personelinin Döner Sermayeden Aldığı Pay Artırıldı - Son Dakika


Advertisement