Antep'e Gazilik Unvanı Verilişinin 91. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Antep'e Gazilik Unvanı Verilişinin 91. Yıldönümü Kutlandı

Antep\'e Gazilik Unvanı Verilişinin 91. Yıldönümü Kutlandı

Antep'e Gazi'lik unvanı verilişinin 91.yıldönümü törenle kutlandı.

08.02.2012 11:59

Antep'e Gazi'lik unvanı verilişinin 91. yıldönümü törenle kutlandı.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Mevlüt Kurban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gazi dernekleri üyeleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törende daha sonra Vali Vekili Mevlüt Kurban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İstiklal Madalyası'nı bayrağa taktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu. Emekli Gazi Mecit Aydemir'in Gazilik beratını okumasının ardından öğrenciler şiirler okudu.

Vali Vekili Mevlüt Kurban törende yaptığı konuşmada, Antep'e Gazi'lik unvanı verilişinin 91. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, "Şairin dediği gibi Antep o zaman kar altında kalmış buğday tanesi gibi. Yardım yok, silah yok, cephane yok, varlık yok. Kısacası hiç bir şey yok. O imkansızlıklar içerisinde verilen destansı mücadele. Gaziantep Savunması, milli mücadeleye örnek olurken, milli mücadele de mazlum milletlere örnek olmuştur" dedi.

Herkesin bu ülke için yapacağı bir şey olduğuna inandığını kaydeden Kurban, "Ülkeyi kuru kuruya sevmek olmaz. Daha çok çalışmaya, ülkemiz için daha fazla şeyler yapmaya ihtiyacımız var. Bu ülke için çalışma zamanıdır. Geçen süre içerisinde çok mesafeler katettik ama yeterli değil. Güçlü olmazsak,

arzu edilen noktalara ulaşamamış olursak; işte batının bazı devletleri güya bizi yargılamaya devam edeceklerdir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de, Gaziantep Savunmasının çok iyi tahlil edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Gaziantep'teki Ermenilerle ilgili yazılmış bir kitaptan o dönemde yaşanılan olaylarla ilgili alıntı yaptı. O dönemde Ermenilerin su kuyusuna zehir atarak Anteplileri zehirlediklerinin anlatıldığını ifade eden Güzelbey, kuyudaki suyun tahlil edilmesi için görevlendirilen iki doktorun ise Ermeni olduğunu söyledi. Konuşmasının bu bölümünde öğrencilere seslenen Güzelbey, geçmişte yaşanan olaylardan ders çıkarmalarını öğütleyerek, onlardan daha fazla çalışmalarını istedi.

Dünyada bir çok şehrin işgal edildiğini ancak Antep'teki durumun diğer işgallerden farklı olduğunu kaydeden Güzelbey, "Gaziantep, hem dışarıdaki düşmanla hem içerideki hainlerle savaştı. Antepliler, yıllarca beraber yaşadıkları, komşuları Ermenilerin o yıllarda yaptıklarına bir anlam veremedi. Biz bu Gazi'lik unvanını hem dış düşmanla hem iç düşmanla savaşarak aldık. Hem bu unvan savaşın devam ettiği sırada verildi. Bu beratın kıymetini bilelim, çok çalışalım. Daha iyi olmalıyız. Dünya çapında bilim adamları yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Demokrasi Meydanı'ndaki tören, halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antep'e Gazilik Unvanı Verilişinin 91. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement