Aöf Sınavlarına İlk Kez Gireceklere Uyarı ve Tavsiyeler - Son Dakika
Yerel

Aöf Sınavlarına İlk Kez Gireceklere Uyarı ve Tavsiyeler

Aöf Sınavlarına İlk Kez Gireceklere Uyarı ve Tavsiyeler

Manisa İlkadım Yargı Kurumları Eğitim Müdürü Coşkun İnce, hafta sonu yapılacak olan açıköğretim sınavı ile ilgili olarak,"Öğrenciler bu sınavlardan ne kadar yüksek puanlar olabilirse, ortalama notunun yüksekliği başarılı olamayı sağlayacaktır.

12.12.2013 17:08

Manisa İlkadım Yargı Kurumları Eğitim Müdürü Coşkun İnce, hafta sonu yapılacak olan açıköğretim sınavı ile ilgili olarak,"Öğrenciler bu sınavlardan ne kadar yüksek puanlar olabilirse, ortalama notunun yüksekliği başarılı olamayı sağlayacaktır. İlk sınava girenler mutlaka sınav saati öncesi orada olamalı ve cep telefonu başta olmak üzere yanlarında eşyalar getirmemeleri gerekiyor" dedi.

İlkadım Yargı Kurumları Eğitim Müdürü Coşkun İnce, açıköğretim üniversite öğrencileri için cumartesi ve pazar günü yapılacak sınava ilk kez girecekler için uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Sınav sisteminde eskiye göre değişikliklerin olduğunu belirten Coşkun İnce, "Sınava ilk gireceklere sınavda soruları dikkatli okumalarını öneriyorum. Ayrıca sınava yerlerine geç gitmemeleri gerekiyor. Bir çok öğrencimiz sınava yerlerine geç gitmelerinden dolayı sınava alınmadı. Mutlaka sınav öncesinde orada olmaları gerekiyor. Özellikle kredili sistemin gelmesi ile birlikte sınavlarda bir farklılık oluştu. 2 dönem halinde bir ayrımın olduğunu biliyoruz. Öğrencilerin sıkıntı yaşadıkları herhangi bir durumda kurumumuza gelmelerini bekliyoruz. Eski öğrenciler kredili sistemi biliyorlar. Her dersten 20 soru var. Her sorunun bir ağırlığı var. Bu soruyu yapmayım diye bir geçerlilik söz konusu değildir. Mümkün oldukça bütün soruların yapılması gerekiyor. Bu sınavda öğrencilerin alacakları sonuçlar diğer sınavlar içinde önemlidir. Bu sınavlardan ne kadar yüksek puanlar olabilirlerse ortalama notunun yüksekliği başarılı olamayı sağlayacaktır. İl İlk sınava girenler mutlaka sınav saati öncesi orada olamalı ve cep telefon başta olmak üzere yanlarında eşyalar getirmemeleri gerekiyor. Başarı için ise ortalamayı yüksek tutmak gerekiyor. Ayrıca öğrenciler kendilerini hangi derste iyi buluyorsa o dersten başlamalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

KAYIT YENİLEME VE ARA SINAV TARİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK

İlkadım Yargı Kurumları Eğitim Müdürü Coşkun İnce konuşmasına şöyle devam etti: "Açıköğretim Fakültesi'nin İktisat, İşletme gibi bölümlerinin 2013-2014 öğretim yılı bahar döneminde kayıt yenileme ve ara sınav tarihlerinde değişiklik yapılmıştır. Tedbirlerini, şimdiden almaları gerekiyor. Fırsat buldukça bizlerden ve ya internetten takip edebilirler. Sonuç olarak sınavlarımız her zaman var. Sıvalar kaçınılmaz bir sonuç. Cumartesi Pazar ilk kez girecekler için önemli bir gün. Bu sınavda bütün öğrencilere başarılar diliyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aöf Sınavlarına İlk Kez Gireceklere Uyarı ve Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement