Adana'da bir apartmanın sakinleri, elektrik kesintisi nedeniyle çağırdıkları görevlilerin, sokaktaki arızanın yerini gösterip ayrıldığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.
Merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'ndeki Kalabay Apartmanı'nın elektriği, sokaktan geçen hattaki arıza nedeniyle kesildi. Apartman yöneticisi Ayzin Özü (71), arızanın giderilmesi için elektrik dağıtım şirketi görevlileriyle görüştü. Özü, yetkililerce kendilerinden 468 lira istendiğini, parayı bankaya yatırdıktan sonra gelen görevlilerin, arızanın yerini göstererek kendilerinin yaptırması gerektiğini söyleyip ayrıldığını ileri sürdü.
Bunun üzerine elektrikçi çağırdıklarını belirten Özü, sorunu gideremediklerini tekrar yetkililere başvurduklarında ise "yeniden arıza tespiti için müracaat etmeleri ve para yatırmaları gerektiğinin" kendilerine söylendiğini kaydetti. Ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirten Özü, "Para yatırılmadan yapamayız' diyorlar. 'On kez de arıza çıksa bu parayı yatırmamız mı gerekiyor?' diye sorduğumuzda 'evet' şeklinde cevap verdiler" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.
Apartman sakinlerinin üç günden bu yana mağdur oldukları iddia edildi.
Son Dakika › Yerel › Apartman Sakinlerinin Elektrik Kesintisi Tepkisi - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?