Arama Kurtarma Birliğine Minibüs Desteği - Son Dakika
Yerel

Arama Kurtarma Birliğine Minibüs Desteği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'ne tam donanımlı arama kurtarma minibüsü hediye etti.

25.03.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'ne tam donanımlı arama kurtarma minibüsü hediye etti.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Valilik binası önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, birliğin sadece Erzurum ve çevresindeki illere değil 10 kente hizmet verdiğini söyledi.

İhtiyaç olduğu zaman Türkiye'nin her bölgesine gittiğini ifade eden Altıparmak, "İl afet müdürlüğümüzün büyük bir ihtiyacı giderilmiş oldu. Bu yeni araçla da bu ihtiyacımız giderildi. İnşallah acı bir olay yaşanmadan kurtarma görevi yapılır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de kentin önemli bir ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Erzurum'da daha önce sıkıntılı olaylar yaşamıştık. Bir daha böyle acı bir olay yaşanmaması için büyükşehir belediyesi olarak bu aracı teslim ediyoruz" dedi.

Birlik müdürü İsmail Eser, büyükşehir belediyesi tarafından tahsis edilen aracın 110 bin liraya mal edildiğini belirtti.

Eser, aracın tüm arazi şartlarında görev yapabilecek kapasitede donatıldığını ifade ederek, "Navigasyon sistemi, uydu takip sistemi, 5 dalgıç ve 2 yardımcı personelin görev yapabileceği şekilde dizayn edildi" dedi.

Konuşmaların ardından Küçükler, Altıparmak'a aracın anahtarını takdim etti. Altıparmak da Küçükler'e teşekkür plaketi verdi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arama Kurtarma Birliğine Minibüs Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement