Vali Cirit'in Eşi Halk Eğitim Kursunu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Cirit'in Eşi Halk Eğitim Kursunu Ziyaret Etti

Vali Cirit\'in Eşi Halk Eğitim Kursunu Ziyaret Etti

Vali Cirit'in eşi Seval Kaya Cirit, kursları ziyaret etti.

28.12.2013 13:39  Güncelleme: 10:04

Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen kurslar devam ediyor.

Artvin Valisi Kemal Cirit'in eşi Seval Kaya Cirit, beraberindeki Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner'in eşi Fatma Nurdan Salmaner, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş'in eşi Kadriye Keleş, Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder'in eşi İlkay Aslan Önder, Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk'ün eşi Selcan Öztürk ile Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ev hanımlarına yönelik açılan kursları ziyaret etti.

Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Özcan ve Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Alkan, çalışmalar hakkında Cirit ve beraberindekilere bilgi verdi.

Taş bebek, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ve sepet örme atölyesi ile diğer kursları da gezen Cirit, eğitmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alkan, derneğin amacının ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlamasına aracılık etmek olduğunu belirterek, "Arhavi Kaymakamlığı ile Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla açılan el sanatları ve taş bebek kursu, özellikle ev hanımları tarafından her geçen gün büyük ilgi görüyor. Çoğunluğu ev hanımı olan 18 kursiyerimiz var. Eğitimciler tarafından titanyumdan takılar, çakıl taşlarından taş bebekler, bebek odalarına süsler olmak üzere bir çok el sanatı işlerinin yapılması öğretiliyor" dedi.

Alkan, ürünlerin pazarlanması konusunda Cirit'ten yardım istedi.

Cirit, kurslarda kadınlar tarafından hazırlanan her ürünün el emeği ve göz nuru olduğunu ifade ederek, "Ürünlerin pazarlanması ve karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik çalışma yapacağız. Her zaman üreten kadının yanında olacağız" diye konuştu. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Cirit'in Eşi Halk Eğitim Kursunu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement