Arkeolog Prof. Dr. Çambel'in Vefatı - Son Dakika
Yerel

Arkeolog Prof. Dr. Çambel'in Vefatı

Arkeolog Prof. Dr. Çambel\'in Vefatı

İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel'in vefatı nedeniyle ailesi ve arkeoloji dünyasına başsağlığı dileğinde bulundu.

14.01.2014 16:01

İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel'in vefatı nedeniyle ailesi ve arkeoloji dünyasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Özer, Prof. Dr. Çambel'in vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Çambel'in Türk arkeolojisinin saygın bir ismi olduğunu ifade etti.

Çambel'in vefatından dolayı derin üzüntü duyduğunu dile getiren Özer, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığının 2010 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Halet Çambel, ömrünü arkeolojiye adamış, geride önemli  eserler bırakarak tarihe ve arkeoloji dünyasına büyük hizmetlerde bulunmuştur. Çambel bilim dünyası ve ülkesine hizmetleriyle anılacaktır. Toprak altındaki geçmişi gün yüzüne çıkaran, tarihe, sanata ve kültüre büyük hizmetler sunan Çambel'e ülkemize verdiği hizmet ve katkılarından dolayı şahsım ve kurumum adına minnettarlığımızı ifade ediyor, ailesi ve arkeoloji dünyasına başsağlığı diliyorum. Allah mekanını Cennet etsin." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arkeolog Prof. Dr. Çambel'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement