Asimder'den Itso Meclis Başkanı Nefis'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Asimder'den Itso Meclis Başkanı Nefis'e Ziyaret

Asimder\'den Itso Meclis Başkanı Nefis\'e Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı Oğuz Nefis’i makamında ziyaret etti.

06.05.2016 10:31

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı Oğuz Nefis'i makamında ziyaret etti.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, beraberindeki Doğu Anadolu Sağlıkçılar Derneği İl Başkanı Hüseyin Yanardağ ile ASİMDER yöneticileri Kurban Oluz, Hüseyin Kesemen ve Nizamettin Uca ile Iğdır ITSO Meclis Başkanı Oğuz Nefis'i makamında ziyaret etti. Meclis başkanlığına getirilmesinden dolayı Başkan Nefis'e 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunan Gülbey, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ticaret odalarının bulundukları şehirlerdeki STK'ların öncüsü olduğuna değinen Gülbey, "Şehrimizdeki STK'ların herhangi bir gelirinin bulunmadığı, bu yüzden çeşitli faaliyetler yapmak istediklerinde salon kirası ve diğer masrafları karşılayamamaktadırlar. Bu konuda odanızın mevcut toplantı salonunu bu tür derneklerin hizmetine sunmanızı isteriz. Şehrimizin ekonomisini yöneten kuruluşunuzun çoğu sivil harekete öncülük yapmasını beklemekteyiz. ASİMDER olarak yaptığımız çalışmalar için bazen CD, dergi, gazete, broşürler dağıtıp ve konferanslar düzenlemekteyiz. Halkımız 100 yıl önce bölgemizde katliamlar yapan Ermeni çetelerinin zulmüne uğramış ve katledilmişlerdir. Bu acılarımızı ve olayları gelecek nesillere anlatmak için çalışmalar yapmaktayız. Siz ve meclisinizden beklentimiz, bu çalışmalarımızda yanımızda olmanız ve desteklemenizdir" dedi.

ITSO Meclis Başkanı Oğuz Nefis ise, "ASİMDER gibi uluslararası arenada faaliyet gösteren bir teşkilatımızın ziyareti bizi onurlandırmıştır. Belirtmiş olduğunuz tekliflerinizi odamızın ilk meclis toplantısında sunup gündeme alınmasını talep edeceğim. Bizler hem oda olarak hem de iş adamları olarak topluma fayda getirecek her türlü faaliyet ve çalışmaların yanındayız. Odamızın hizmet binası düzenlenecek toplantıların yapılmasına müsait olup siz STK temsilcilerinin emrindedir. Çalışmalarınızı taktirle takip edip ve destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Meclis Başkanı Nefis'e Türkiye- Azerbaycan bayrağı ile derneğin flaması ve Ermenilerin yaptığı katliamları içeren tarih kitapları hediye etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimder'den Itso Meclis Başkanı Nefis'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement