Atık Pil Toplama Kampanyası İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Atık Pil Toplama Kampanyası İlgi Görüyor

Gölbaşı'na bağlı Savran köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyasına veliler yoğun ilgi gösteriyor.

04.01.2012 11:00

Gölbaşı'na bağlı Savran köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyasına veliler yoğun ilgi gösteriyor.

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yaşar Karakaş'ın öncülüğünde atık pil toplama kampanyasına katılan öğrenciler, velilerin de desteği ile kampanyalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Yaşar Karakaş, yaptığı açıklamada, kampanyaya öğrencilerin velilerin de desteği ile ilgi göstermesinin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Atık pillerin toplanmasıyla doğal kaynaklar korunmuş oluyor ve enerji tasarrufu sağlanıyor. Atık pillerin toplanması, çöp işlemlerinde kolaylık da sağlamış oluyor. Başta pil olmak üzere demir, çelik, bakır, kurşun, kağıt, plastik, kauçuk, cam, elektronik atıklar gibi maddelerin geri dönüşüm ve tekrar kullanılması, tabi kaynakların tükenmesini önlüyor.

Bu durum, ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ithal edilen hurda malzemeye ödenen döviz miktarını da azaltacak, kullanılan enerjiden büyük ölçüde tasarruf sağlıyor. Örneğin kullanılmış kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini yüzde 74-94, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını yüzde 45 azaltıyor. Bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir. Biz de düzenlediğimiz kampanya ile öğrencilerime bu konuda örnek bir çalışma yapma imkanı sağlamış oluyoruz."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atık Pil Toplama Kampanyası İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement