"Avanos Sempozyumu" Başladı - Son Dakika
Yerel

"Avanos Sempozyumu" Başladı

"Avanos Sempozyumu" Başladı

Sempozyuma, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa İsen de katıldı.

23.10.2014 13:39  Güncelleme: 15:31

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEHÜ) Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezince (NEVKAM) düzenlenen "Avanos Sempozyumu" başladı.

Üniversite yerleşkesindeki Tafana Tesisleri'nde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üç yıl önce düzenledikleri Nevşehir Sempozyumu'nun ardından bu etkinliği tüm ilçelere yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Üniversite olarak önemli bir misyonu yerine getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kılıç, "İlk sempozyumumuzu Avanos ilçemizle başladık. Bu sempozyumlarla Kapadokya bölgesinin merkezi konumundaki Nevşehir'in tarih ve kültürel zenginliklerle dolu ilçelerini tanıtmak istiyoruz ayrıca bu sempozyumlardaki sunumları kitaplaştırarak gelecek yıllar için iyi bir kaynak oluşturma hedefindeyiz. Umarım bu sempozyumlar sayesinde şehir-üniversite kaynaşmasına da örnek oluruz" diye konuştu.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ise Avanos ilçesinin geçmişteki kültürel değerlerini günümüzde halen yaşatan, bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek sempozyum sayesinde Avanos'un birçok yönüyle ele alınarak gelecek kuşaklara aktarılacağını söyledi.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce de bu sempozyum sayesinde ilçelerinin her yönüyle akademik olarak ele alınmasının ve sunumların güçlü bir kaynakta birleştirilecek olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

İnce, üniversite yöneticilerine ve sempozyuma destek verenlere teşekkür etti.

Sinema oyuncusu ve senarist Ercan Kesal ise doğduğu ve yaşadığı topraklar olan Avanos'un hem coğrafi hem de kültürel zenginliği barındırdığını söyledi. Kesal, Anadolu'nun önemli fikir ve ilim insanlarının bu coğrafyada yetişmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Programda, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Rektör Kılıç tarafından Ercan Kesal'a Türk sinemasına, eski futbolcu Veysel Cihan'a ise Türk futboluna katkılarından dolayı plaket verildi.

Sempozyumun açılışına, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa İsen, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldığı "Avanos Sempozyumu", 25 Ekim'de sona erecek. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Avanos Sempozyumu' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement