Avseven'den Sürücülere Buzlanma Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Avseven'den Sürücülere Buzlanma Uyarısı

Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle sürücülere buzlanma uyarısı yaptı.

13.01.2012 12:40

Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle sürücülere buzlanma uyarısı yaptı.

Avseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçların kış bakımının ihmal edilmemesi, eksikliklerin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, kışa hazırlıksız yakalanan sürücülerin zor durumda kalabileceğine dikkati çekti.

Simav'da hava sıcaklığının özellikle geceleri 10-15'lere kadar düştüğünü dile getiren Avseven, şunları kaydetti:

"Araçlarınızı kış şartlarında kullanırken mutlaka yavaş ve dikkatli sürün. Özellikle gizli buzlanmalara karşı tedbirli olun. Kazaların en aza indirilmesi, hatta yaşanmaması için araçlarımızı yavaş ve dikkatli kullanalım. Kışın yaşanan kazalara buzlanma, aracın yolun durumuna göre kullanılmaması ve kışa hazırlanmaması neden olmaktadır. Bunun için araç lastiği, fren, direksiyon, şanzuman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca akülere asit, radyatörlere ise antifriz bir an önce konulmalıdır. Araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek araç lastikleri de dahil kış şartlarına hazır hale getirilmelidir."

Avseven, kış mevsiminde çoğu kazanın tek taraflı olduğu ve bunların direksiyon hakimiyetinin yitirilmesi sonucu yaşandığını ifade ederek, buzlanmaların fazlaca görüldüğü köprü üstleri, virajlar ve ağaçların gölgesinin yansıdığı bölümlerde araçların daha dikkatli ve yavaş kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avseven'den Sürücülere Buzlanma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement