AYTO, Turistlere Aydın'da Yol Gösterecek - Son Dakika
Yerel

AYTO, Turistlere Aydın'da Yol Gösterecek

AYTO, Turistlere Aydın\'da Yol Gösterecek

Kültür ve Turizm İl Müdürü Aktaka ile AYTO Başkanı Dokuzlu, Aydın İli Antik Kentler Haritası'nı tanıttı.

27.04.2013 08:43  Güncelleme: 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından hazırlanan 'Aydın İli Antik Kentler Haritası', Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktaka ile AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu tarafından tanıtıldı.

Aydın Ticaret Odası, "Aydın'ın kültür mirasına sahip çıkıyoruz" sloganıyla yola çıktığı sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. AYTO tarafından Aydın'a gelecek yerli ve yabancı turistlere verilmek üzere 10 bin adet 'Aydın İli Antik Kentler Haritası' bastırıldı. Haritanın tanıtımı Kültür ve Turizm İl Müdürü Aktakka, AYTO Başkanı Dokuzlu,

AYTO Başkan Yardımcısı Alp Argun ile AYTO Yönetim Kurulu üyesi Hakan Kaya'nın katıldığı toplantı ile yapıldı.

AYTO olarak "Aydın'ın kültür mirasına sahip çıkıyoruz" sloganıyla yola çıktıklarını anımsatan AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, "AYTO yönetimi olarak Aydın'ın ticari hayatını geliştirmesinin yanı sıra kentin kültürüne de önem veriyoruz. Bu kapsamda Gümrükönü Hanı Restorasyon Projesi'nin hazırlanmasına, tescilli bir konutun AYTO Kültür Evi'ne dönüştürülmesine ve Tralleis Antik Kenti kazısına destek vererek Aydın kültürüne sahip çıkmaya çalıştık. Kahveci Bilal Ağa Konağı AYTO Kültür Evi'nin ön plana çıkarıldığı haritada Aydın' geleninde yer alan 29 ayrı bölgenin fotoğrafları, tarihi bilgileri ve adresleri mevcut. Broşür haline getirilen bu haritalardan ilk etapta Türkçe anlatımlı 10 bin adet bastırdık. Bunlar için ayrıca plastik bir üründen oluşan bir de vitrin oluşturduk. Bu vitrin ve broşürleri Aydın'daki başta oteller olmak üzere tüm müzelere ve yerli yabancı turistlerin gezip görebileceği noktalara koyacağız" dedi.

Haritayı Aydın'a kazandırdıkları için AYTO yönetimine teşekkür eden İL Müdürü Aktakka ise, "Aydın İli Antik Kentler Haritası, örnek bir çalışmadır. Bunun arkasından diğer unsurların da haritası yapılmalı ve Aydın'ın tanıtımı için kullanılmalıdır. Haritada Aydın'ın bünyesinde barındırdığı antik kentler ve ören yerleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Bu haritadan ilimize gelecek yerli ve yabancı turistlerin fazlasıyla istifade edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

AYTO tarafın ilk etapta 10 bin adet bastırılan Aydın İli Antik Kentler Haritası'nda Akharaka, Alabanda, Alinda, Aphrodisias, Amyzon, Anaias, Antiacheic, Briula, Didyma, Euheppe, Gerga, Harpasa, Leukophrys, Magnesia, Mastaura, Miletos, Mnous, Neapolis, Nsya, Orthosia, Panionion, Piginda, Plarsa, Priene, Pygela, Teichussa, Thebai ve Tralleis antik kentleriyle ilgili bilgi ve fotoğraflar yer alıyor. Ayrıca antik dönemlerde Aydın'da yaşamış kişiliklerden söz ediliyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AYTO, Turistlere Aydın'da Yol Gösterecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement