Ayvalık'ta Engellilere Yüzde 10 İndirimli İletişim - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Engellilere Yüzde 10 İndirimli İletişim

Ayvalık\'ta Engellilere Yüzde 10 İndirimli İletişim

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir esnaf ilçe genelinde engellilere yapacakları her alışverişlerinde yüzde 10 indirimli alışveriş yapma imkanı tanımasıyla dikkatleri üzerinde topluyor.

14.04.2013 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir esnaf ilçe genelinde engellilere yapacakları her alışverişlerinde yüzde 10 indirimli alışveriş yapma imkanı tanımasıyla dikkatleri üzerinde topluyor.

İlçe merkezindeki en büyük iş hanlarından Hasan Gürsoy Pasajı 5 nolu dükkanda faaliyet gösteren Servet İletişim'in genç işletmecisi Mehmet Akkurt tarafından günümüzde en büyük ihtiyaçlardan biri olarak kabul edilen iletilişim insanların hayatını kolaylaştırmaya yarayan tüm elektronik aletlerin yanında binbir çeşit cep telefonları ve aksesuarları satışının yapıldığı mağazadan alış veriş yapacak olan engelli vatandaşlara her ürünün yüzde 10 indirimle satılacağı bildirildi. Genç işletmeci Mehmet Alakurt'un uygulamasıyla ilgili memnuniyetini ifade eden Birlik Ortopedik Engelliler Derneği genel Başkanı Halil Burgaz, ilçede samimiyeti, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile tanınan genç işletmeci Akkurt tarafından engellilere yönelik uygulamanın, ilçede örnek olabilecek bir tavır olduğunun altını çizdi.

İlçede ikamet etsin etmesin her engelli vatandaşın engelliliğini resmi belge veya kimlikler belgelemesi halinde yüzde 10'luk indirimli alışveriş imkanından yararlanacağını kaydeden Genel Başkan Burgaz, "Mehmet Akkurt kardeşimizin bu talebini derneğimiz yönetimi olarak memnuniyetle karşıladık. Derneğimiz yönetimi olarak teşekkür etmek üzere işyerine giderek genç işletmecimizin bu nazik teklifinin diğer Ayvalık esnafına örnek teşkil edebileceğine ve ilçemizde engellilere duyarlı yaklaşan birçok esnafımızın da benzeri uygulamaları hayata geçirebileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

ENGELLİLERİN İLETİŞİMİNE KATKI VERMEYİ AMAÇLIYOR

Ayvalık'ta ilk kez engellilere yönelik alışverişlerde indirim imkanı sağlayan Sahil İletişimin sahibi Mehmet Akkurt ise, "Dernek yönetimini yakından tanıyorum ve gösterdikleri gayretleri hayranlıkla izliyorum. Engelliler camiasının her zaman yanında, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olan çalışmaların takdirle takip ediyorum. Özellikle yatalak olan ve evlerinden dışarı çıkamayan engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunlarının biri birleriyle iletişim olduğunu gözlemledim. Ancak söz konusu iletişim araçlarının;

devletin bağladığı engelli maaşlarından başka geliri olmayan engelliler için ciddi bir maddi bir külfet getirdiğini düşündüm. Karınca kararınca bende bir şeyler yapmak istedim ve böyle bir uygulamayı dükkanımda hayata geçirebileceğime karar verdim" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Engellilere Yüzde 10 İndirimli İletişim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement