Ayyıldız, Roterdam'daki Çanakkale Müzesini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Ayyıldız, Roterdam'daki Çanakkale Müzesini Gezdi

Ayyıldız, Roterdam\'daki Çanakkale Müzesini Gezdi

Türkiye Cumhuriyeti Roterdam Başkonsolosu Sadin Ayıldız, Rotter’dam şehrinde bulunan Çanakkale 100. Yıl Barış Müzesi’ni ziyaret etti.

10.12.2015 14:43

Türkiye Cumhuriyeti Roterdam Başkonsolosu Sadin Ayıldız, Rotter'dam şehrinde bulunan Çanakkale 100. Yıl Barış Müzesi'ni ziyaret etti.

Hollanda'nın Roterdam kentinde dünyada ilk kez yurt dışında 309 m2 evini Çanakkale Müzesi'ne çevirerek binlerce gurbetçi ve yabancılara ücretsiz olarak tanıtan Bülent Türker ilgi görmeye devam ediyor. Türker'in son konuğu ise 2 ay önce göreve başlayan Türkiye Cumhuriyeti Roterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız oldu.

Türker ailesini tebrik eden Başkonsolos Ayyıldız,"Yurt dışında böylesine ilginç ve güzel objeleri belgeleri toplayan ve insanlarımıza hiç bir ücret almadan ev sahipliği yapan gurbetçi Türker ailesini kutlarım. Çanakkale savaşlarında kimsede olmayan birçok malzeme ve belgenin burada olması gurur verici. Müze bu yıl 100 yıl olması nedeni ile 106 gün açık kalmış şimdi tekrar gelen heyetler için açılmış. Çok büyük gurur verici. Çanakkale kolay kazanılmadı Burada 253 bin şehidimizin dedelerimizin kanı var. Hollanda'daki Türkler çok başarılı bu müzenin yurt dışında tek olması da büyük başarı. Böylesine Çanakkale sevdalısı olan baba oğul Bülent Buğra Türker i kutluyorum. İnsanlarımızın mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer" dedi.

30 yıldır yurt dışından topladığı malzemeleri müzeye dönüştürdüğü evinde topladığını belirten Bülent Türker, "Hiçbir giriş ve park ücreti almadan çay kahve ikram ederek, çocuklara ve ailelerine kitaplarımı imzalıyorum. Ay yıldızlı balon ve bayrak dağıtarak çocuklara Türkiye ve Çanakkale'yi anlatmaya çalışıyorum. Bu durumdan büyük zevk aldığım için banka müdürlüğü görevini de Çanakkale sevdası yüzünden bıraktım. Bize bu vatanı veren şehitlerimize minnet borcumuzu ödüyoruz ödemek zorundayız" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayyıldız, Roterdam'daki Çanakkale Müzesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement