Badem Alanı Kafeterya Açıldı - Son Dakika
Yerel

Badem Alanı Kafeterya Açıldı

Badem Alanı Kafeterya Açıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediyenin her mahalleye bir sosyal alan projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Bademalanı Mevkiine yaptırılan Bademalanı Kafeteryası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında açılışı yapıldı.

30.10.2013 17:54

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediyenin her mahalleye bir sosyal alan projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Bademalanı Mevkiine yaptırılan Bademalanı Kafeteryası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Mahallesinde yol, yağmur suyu hattı, menfez gibi birçok çalışmayı tamamlayan Burhaniye Belediyesi, vatandaşların kış aylarında da rahatlıkla oturup çaylarını yudumlayabilecekleri kafe ve çay bahçesinin yapımını tamamladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da açılışı gerçekleştirilen kafeteryanın açılışında konuşan Başkan Akova, katılımcılara teşekkür etti. Mahalle halkının bu kafede buluşacağını anlatan Başkan Fikret Akova, "Daha önce bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız burada sosyal tesis bulunmadığını söylüyorlardı. Cumhuriyet Mahallesinde ki en önemli yeşil alanlardan bir tanesinde bulunmaktayız. Burasını bu mahallede oturan kişilerin buluşma noktası olarak arzu ettik ve bir kafeterya yapalım dedik. Düğünler de dahil olmak üzere her türlü etkinliği burada yapsınlar ve burasını dolu dolu kullansınlar istedik. Kafeterya yapıldıktan sonra iki kere saldırıya uğradı. Bu gibi yerlerin kamu alanı olduğunu, tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğunu ve hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini bilmeliyiz. Burhaniye'nin nüfusu 30 binlerden 40 binlere geldi. Bu 10 yıllık süre içerisinde bir Havran ilçesi geldi Burhaniye'ye kondu. Saygıdeğer hemşerilerim belediyeniz bu artışa rağmen suda size problem yaşatmadı. Temizlikte, itfaiye hizmetlerinde, yol hizmetlerinde ve genel anlamda tüm belediye hizmetlerinde problem yaşatmadı. Bu alanda birçok şahsa ait arsa var ileriki zamanlarda belirli konutlar yapılacak. Biz bu konutlar yapılmadan buralara alt yapı getirdik. Buraların kanalizasyon ve içme suyunu yapmış vaziyetteyiz. ve yollarını asfaltlamış vaziyetteyiz. İşte hedeflenen belediye anlayışı bu! Hedeflenen, istenen belediyecilik bu! Burada bunun örneğini görmekteyiz. ve burada gerçekten çok güzel bir sosyal tesis ile de hemşerilerimize şimdiden hizmeti getirmenin mutluluğunu taşıyoruz. Bademalanı Kafeteryasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Başkan Akova'nın konuşmalarının ardından sahne alan Burhaniye Belediyesi Gençli Merkezi Halkoyunları ekibi de yine kendilerine hayran bıraktı. Pilav ayran ikramının ardından sona eren açılış törene Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova'nın yanı sıra Belediye Meclis üyelerinden bazıları İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe protokolünde müdürler ve temsilciler katılırken halkın ilgisi de yoğundu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Badem Alanı Kafeterya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement