Badem Yetiştiriciliğinde Parlayan Yıldız Adıyaman - Son Dakika
Yerel

Badem Yetiştiriciliğinde Parlayan Yıldız Adıyaman

Badem Yetiştiriciliğinde Parlayan Yıldız Adıyaman

Adıyaman Üniversitesi’nde “Badem Yetiştiriciliğinde Parlayan Yıldız Adıyaman” konulu panel düzenlendi.

27.12.2013 11:54

Adıyaman Üniversitesi'nde "Badem Yetiştiriciliğinde Parlayan Yıldız Adıyaman" konulu panel düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi bademcilik tarımı sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı çok önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi (ADYÜTAYAM) tarafından düzenlenen "Badem Yetiştiriciliğinde Parlayan Yıldız Adıyaman" başlıklı panelde Adıyaman tarımında bademciliğin gelişmesi için atılması gereken adımlar ele alındı. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen paneli, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, tarım yatırımcıları, çiftçi, akademisyenler ve öğrenciler dinledi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Adıyaman'ın önemli bir tarım potansiyeli bulunduğunu belirterek, bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Şahin, "Adıyaman'ı bir tarım kenti haline getirmeliyiz. İlimizin iklimi ve toprak yapısı buna müsait. İlimizin ekonomisine, istihdamına, tarıma dayalı sanayisinin gelişmesine hep beraber, el birliğiyle katkıda bulunmalıyız" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ise, konuşmasında Adıyaman'da badem yetiştiriciliği konusunda son yıllarda büyük aşamaların kaydedildiğini hatırlattı. Alan, "Modern badem bahçeleri oluşturuldu. Yeni tesis edilen bu badem alanları ile ilimizdeki badem üretimini arttırmak için müdürlükçe ekonomik büyüklükte badem alanlarının tesis edilmesini ön plana çıkartılarak çiftçimizin talepleri doğrultusunda çalışmalar yapılmaktadır. Sertifikalı badem fidanları ile kapama badem bahçeleri oluşturularak birim alandan en yüksek gelirin elde edilmesini hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, Adıyaman Üniversitesi'nin yakın zamanda elde ettiği başarılarla ilgili bilgiler vererek, şunları söyledi:

"Adıyaman'ımız ülkemiz ekonomisinde tarımla yer alan bir şehrimiz. Tarım bakımından uygun, el verişli topraklara sahip bir şehirde bulunuyoruz. Bunun değerini bilerek en iyi katma değeri oluşturacak, toplumun huzurunu ve refahını en iyi hale getirecek çalışmalar yapmamız gerekiyor. ADYÜTAYAM, Adıyaman Üniversitesi'nin önemli bir birimidir. Bu birimimiz vasıtasıyla ilimizde tarımla ilgili kurum, kuruluş ve çiftçilere tarımsal uygulama ve arazi yönetimi konusunda araştırma ve adaptasyon sonuçlarını anlatmak, benimsetmek ve uygulatmak, böylece ülke ve bölge ekonomisine üniversitemizden beklenen katkıyı sağlamayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz günlerde mermercilik ve gıda sektörleriyle ilgili çalıştaylar gerçekleştirdik. Birçok sektör temsilcisi, firma temsilcisi buraya geldi ve bu çalışmalarımız çok faydalı oldu. Bu tür toplantıları yapmaya devam ediyoruz. Bugün de tarım sektöründe bademcilik konusunu düzenlediğimiz panelde ele alıyoruz. İnşallah iyi sonuçlar alacağız. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen hocalarımız ve misafir öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Doç. Dr. Halil İbrahim Oğuz ve Yrd. Doç. Dr. Garip Yahşi hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca burada bu toplantının gerçekleşmesi için desteklerini esirgemeyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz ve ziraat odamızın kıymetli başkana ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Badem Yetiştiriciliğinde Parlayan Yıldız Adıyaman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement