Bagev Başkanı Çandır Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bagev Başkanı Çandır Açıklaması

Bagev Başkanı Çandır Açıklaması

"Bir bilim kurulu oluşturmayı hedefliyoruz, üniversiteyi iş dünyasının, kent yaşamının içine çekmek istiyoruz"

09.12.2013 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır, üniversitelerin kentle kaynaşması gerektiğini belirterek, "Bir bilim kurulu oluşturmayı hedefliyoruz, üniversiteyi iş dünyasının, kent yaşamının içine çekmek istiyoruz" dedi.

BAGEV mütevelli heyet toplantısı, Antalya Ticaret Borsası'nda yapıldı. BAGEV Başkanı Ali Çandır ve mütevelli heyet üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, Divan Başkanlığına Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce seçildi.

Toplantıda konuşan BAGEV Başkanı Ali Çandır, üye sayısını artıran BAGEV'in daha da genişlediğini belirterek, Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret Borsası, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Sanayici İşadamları Derneği, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu'nun BAGEV mütevelli heyet üyeliğine katıldığını bildirdi.

Çandır, yeni kurumlarla daha güçlü bir yapıya kavuşacaklarını ve yeni dönemde daha etkin çalışacaklarını ifade etti. Batı Akdeniz Bölgesinin birikmiş sorunlarına dikkati çeken Ali Çandır, "Ulaşımdan imara, çevreden ekonomiye kadar bölgede bir çok sorunumuz var. Bu sorunlara nasıl çözüm üretebiliriz konusunda çalışmamız gerekiyor" dedi.

Bölgelerdeki kalkınma ajanslarının kamu statüsü dışına çıkamadığını kaydeden Ali Çandır, şöyle konuştu:

"Göreve başladığımızda bir çok etkinlikle BAGEV'in adını daha çok dillendirmeye gayret ettik, ama kalkınma ajansı kurulduktan sonra herkeste (acaba BAGEV işlevini yitirdi mi?) diye bir yaklaşım oldu. Biz bunun öyle olmadığını ifade etmeye gayret ettik ve çalışmalarımızla bunu gösteriyoruz."

Üniversitelerin kentle kaynaşması gerektiğini de vurgulayan Çandır, "Bir bilim kurulu oluşturmayı hedefliyoruz. Üniversiteyi iş dünyasının, kent yaşamının içine çekmek istiyoruz. 4 üniversitemizin rektörü ile görüşüp, bilim kurulu oluşturup, üniversitenin faaliyetleri ile bölgenin faaliyetlerini entegre etmenin yollarına bakacağız" diye konuştu.

Çandır yeniden BAGEV Başkanı

Bu arada mütevelli heyet toplantısının ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında BAGEV'in iki dönemdir başkanlığını yürüten Ali Çandır güven tazeleyerek tekrar yönetime seçildi.

Yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Başkanlığa Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır seçilirken, başkan yardımcılığına Burdur Ticaret Sanayi Odası Başkanı Vekili İbrahim Solak, muhasip üyeliğe Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Banu Okan Kavukçu getirildi.

BAGEV'in yönetimde, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Antalya Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi Hüseyin Erdem, Manavgat Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu yer aldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bagev Başkanı Çandır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement