Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

Manyas'ta çeltik tarlalarında yabancı ot sorunu

15.08.2013 16:32

Manyas ilçesinde, tarım alanlarında büyük bir yeri olan çeltik tarlalarında yabancı ot sorunu yaşanıyor.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilaçlamada geç kalınması sonucu çeltik tarlalarında akdarı, baraj ve kız otu gibi zararlı otların çeltiğin gelişimini de olumsuz etkilediğini bildirdi.

Mücadele için artık çok geç olduğunu belirten Danç, şöyle konuştu:

"Erken ekilen çeltiklerde başaklanma dönemine girildi. Bundan sonra ne kadar yabancı otlarla mücadele ederseniz edin başarıya ulaşamassınız. Kaldı ki başaklama döneminde yabancı ot mücadelesi de yapılamaz, çeltiğe zarar verir. Zamanında ilaçlama yapan çiftçilerin tarlalarında çok az yabancı ota rastlanırken, diğerlerinde adeta yabancı ottan çeltik görülmüyor buda çeltikte büyük ölçüde verim düşüklüğüne yol açacaktır."

İlçede bu yıl 35 bin dekar alanda "Baldo" ve "Osmancık" türü çeltik ekimi yapıldı.

"79'uncu Dursunbey Emtia Panayırı" başladı

Dursunbey ilçesinde bu yıl 79'uncusu düzenlenen "Emtia Panayırı" başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, panayırın Dursunbey halkına ve esnafına hayırlı olmasını diledi.

Panayırın bu yıl ramazan ayı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla 10 Ağustos yerine 15 Ağustos'ta başladığını belirten Yılmaz, "Önümüzdeki yıldan itibaren panayır geleneksel tarihi olan 10-14 Ağustos'ta yapılacak. Panayıra katılan tüm esnafa işlerinde bereket ve hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Kaymakam Yaşar Aksanyar da panayırın hayırlara vesile olmasını diledi ve panayır esnafına hayırlı bol kazançlar diledi.

Burhaniye'de "Organik Sebze ve Meyve Pazarı" açıldı

Burhaniye ilçesinde, Türkiye Buğday Derneğinin destekleriyle belediye tarafından oluşturulan "Organik Sebze ve Meyve Pazarı" törenle hizmete girdi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, törende, organik tarımda zirveye ulaşmanın zor olduğunu, ulaşıldığında da bunu muhafaza etmenin daha da zor olduğunu söyledi.

Kaymakamlık, Kent Konseyi, Belediye, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün iş birliğiyle pazar aşamasına geldiklerini belirten Okur, şöyle konuştu:

"İnşallah çiftçilerimizin, üreticilerimizin destekleriyle halkımızın hizmetine sunuyoruz. Burada satılan ürünler tamamen sertifikalı organik ürünlerdir. Üç senedir hiçbir kimyasal gübre kullanılmadan üretilen bu ürünlerle yüzde 100 organik pazara ulaşmış olduk. Tamamıyla üreticimizin kendi mahallinde üretmiş olduğu organik ürünler bu pazarda halka satılıyor. Ürünleri yetiştiren üreticiler bir özel firma tarafından denetleniyor. Bu firma da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce denetlenleniyor. Köylülerin bu denetimler sayesinde kimyasal madde kullanmaları mümkün değil. Olası böyle bir durumla karşılaşıldığı takdirde bu köylüler hakkında idari yaptırımlar uygulanacaktır."

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ise Kırtık köylülerinin, Sinekli Yaylası'nda Organik Ürün Projesine katkıda bulunmayı, üretmeyi kabul ettikleriin bildirdi.

Onları da tüketiciyle buluşturmanın, Burhaniye Belediyesinin işi olduğunu vurgulayan Akova, "Onlara da biz de pazarda yer verdik. Haftanın her perşembe günü yüzde 100 organik ürünlerin bulunduğu meyve ve sebzeler Burhaniye Kemer Pazarı'nda halka hizmet verecek. Amacımız tüketiciyi yeniden organik ürünlerle tanıştırmak, üreticinin de para kazanmasına katkıda bulunmak" ifadesini kullandı.

Daha sonra açılışı yapılan pazar gezildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement