Balıkesir'in İlk 'Büyükşehir Tartışması' Nüfus Müdürlüğü'nde Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'in İlk 'Büyükşehir Tartışması' Nüfus Müdürlüğü'nde Yaşandı

Balıkesir\'in İlk \'Büyükşehir Tartışması\' Nüfus Müdürlüğü\'nde Yaşandı

Balıkesir'in büyükşehir belediyesi olması ve il merkezinde 2 yeni ilçe kurulmasının ardından il müdürlüklerindeki personellerin yeni kurulan ilçelere dağıtılmasına başlandı.

22.07.2013 17:43

Balıkesir'in büyükşehir belediyesi olması ve il merkezinde 2 yeni ilçe kurulmasının ardından il müdürlüklerindeki personellerin yeni kurulan ilçelere dağıtılmasına başlandı.

Balıkesir Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde görevli 18 personel, çekilen kura ve yaşanan tartışmalar eşliğinde yeni kurulan 2 ilçe müdürlüğünün personeli oldu. Balıkesir Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde görevli 18 personel çektikleri kura ile yeni kurulan Karesi ve 6 Eylül İlçe Nüfus Müdürlüğü personeli oldu. Valilik binasında yapılan kura çekimine Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Balıkesir Nüfus İl Müdürü Naci Avşar ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Semiha Gündüz katıldı. İl Müdürü Naci Avşar, "Arkadaşlar kura çekecek ve kuraya göre yerleri belirlenecek. Şimdi 18 personelin kurasını çekeceğiz ve 6 Eylül ile Karesi ilçelerine 9'ar olarak dağıtacağız" dedi.

Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü personelleri, kura çekeceklerini ancak Nüfus İl Müdürlüğü kadrosunda olan 6 kişinin daha olduğunu ve onların da kuraya katılması gerektiğini kaydetti. Personellerin sözlerine cevap veren Nüfus İl Müdürü Naci Avşar, merkez ilçe nüfus müdürlüğü personelinin dağıtımının yapıldığını kaydetti.

Vali Yardımcısı Yaylacı ise nüfus personelleri ile nüfus müdürü arasındaki diyalog sonrasında valilik makamının atamaya yetkili olduğunu kaydetti. Vali Yardımcısı Yaylacı, "Atamaya yetkili olan valiliktir. Sizi istediğiniz yere atar. Kendi kura çektiğiniz yerin ardından arkadaşlarınızla anlaşırsanız becayiş olur" şeklinde konuştu.

Yaşanan diyalogların ardından 18 personel kuralarını çekti. 9 personel 6 Eylül İlçe Nüfus Müdürlüğü, 9 personel Karesi İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak dağıtılan personellerin bazılarının kendi aralarında becayiş kararı aldığı görüldü. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'in İlk 'Büyükşehir Tartışması' Nüfus Müdürlüğü'nde Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement