Başbakan Erdoğan'ın Talimatıyla Adana'daki Tarihi Camide Çalışma Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Başbakan Erdoğan'ın Talimatıyla Adana'daki Tarihi Camide Çalışma Başlatıldı

Başbakan Erdoğan\'ın Talimatıyla Adana\'daki Tarihi Camide Çalışma Başlatıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış için geldiği Adana'da ziyaret ettiği ve bazı düzenlemeler yapılması için talimat verdiği bildirilen Kozan ilçesindeki tarihi Hoşkadem Camisi'nde Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerince çalışma başlatıldı.

10.10.2013 18:03

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış için geldiği Adana'da ziyaret ettiği ve bazı düzenlemeler yapılması için talimat verdiği bildirilen Kozan ilçesindeki tarihi Hoşkadem Camisi'nde Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerince çalışma başlatıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray ve Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu, Yukarı Çarşı'da 1448'de Memlük Sultanı Melik Seyfettin Çakmak'ın Emiri Abdullah Hoşkadem tarafından yaptırılan camide incelemede bulundu.

Giray, gazetecilere yaptığı açıklamada, 565 yıllık Hoşkadem Camisi'nin, ilçenin önemli eserlerinden olduğunu ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ın, geçen haftaki ziyaretinde, 2006'da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen camideki bazı eksiklikleri gördüğünü söyledi.

Bu tespitleri de dikkate alarak camide inceleme yaptıklarını anlatan Giray, "En kısa zamanda çalışmayı neticelendireceğiz. Kürsü, müezzin mahvili, cami kapısı, yapı içi ve dışındaki elektrik kabloları ile ilgili biz de tespitlerde bulunduk" dedi.

Bölge Müdürü Saraçoğlu da camideki düzenleme için gereken çalışmanın başlatıldığını ve eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerinin camideki tespit çalışmalarına katılan Kaymakam Avni Oral ise tarihi ve kültürel varlıkların korunması ve yaşatılması için önemli çalışma yapıldığına değinerek, Başbakan Erdoğan'ın tespit ettiği eksikliklerin giderilmesiyle caminin özgün yapısına kavuşacağını söyledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Erdoğan'ın Talimatıyla Adana'daki Tarihi Camide Çalışma Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement