Başbakan Yardımcısı Arınç, Kütahya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç, Kütahya'da Açıklaması

"Hayatını milletine adamış bir Başbakanın 24 saatte 2 saat istirahat imkanı bulamayan, Türkiye'yi bir ucundan bir ucuna barajlarla, yollarla, eğitim kurumlarıyla, hastanelerle, spor tesisleriyle, turizmlerle, güvenlikle, paramıza değer katmakla, dış itibarımızı bu noktaya getirmiş bir insanı, bugüne kadar topla tüfekle yıkamadılar.

23.03.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hayatını milletine adamış bir Başbakanın 24 saatte 2 saat istirahat imkanı bulamayan, Türkiye'yi bir ucundan bir ucuna barajlarla, yollarla, eğitim kurumlarıyla, hastanelerle, spor tesisleriyle, turizmlerle, güvenlikle, paramıza değer katmakla, dış itibarımızı bu noktaya getirmiş bir insanı, bugüne kadar topla tüfekle yıkamadılar. Şimdi hakaretle, iftirayla yıkacaklarını zannediyorlar" dedi.

Arınç, partisinin Cumhuriyet Bulvarı'ndaki seçim bürosu önünde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin ne söz verdiyse yaptığını belirterek, hükümetin hedefinin büyük olduğunu kaydetti.

Kütahya'ya da 700 yataklı şehir hastanesi yaptıklarını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"İnşallah arsamız hazır, temelini en kısa zamanda atarız. Her türlü donanıma sahip 700 yataklı şehir hastanemizi yapacağız. Çok şükür 15 tane, şimdi sayısını 20'ye çıkardık, illerimize şehir hastanesi yapıyoruz. Kapıdan gireceksin aynı gün ne varsa yapılacak, tetkik, tomografi, ameliyat gerekiyorsa ameliyat, istirahat gerekiyorsa istirahat. Dua edeceksiniz. Zaten biz yüzde 50 oyu boşuna almadık. Sizler sağlık hizmetlerinden memnun oldunuz, dua ettiniz, bizlere oy verdiniz. Haftaya sandık başında olacağız. Oyumuzu kullanacağız, elimizi vicdanımıza koyacağız. Kütahya'mız için, ülkemiz için, Türkiye'miz için, AK Parti'miz için, hükümetimiz için, ne faydalı onu düşüneceğiz. Sizin kararınızı verdiğinizi biliyorum ama böyle yüzlerce arkadaşımla konuşuyorum ki herkes bu mesuliyet altında bu işi yapsın."

Arınç, öğrencilerin gibi siyasetçilerin de karnesinin bulunduğunu bildirdi.

AK Parti'nin 11 yıldan beri iktidarda olduğunu anımsatan Arınç, şöyle devam etti:

"Allah'a çok şükür, 15 aylık bir partiyken daha bebekken, tek başımıza iktidara geldik. 2002'de yüzde 35, 2007'de yüzde 47 ile 2011'de çok şükür iki seçmenden birinin oyuyla, yüzde 50 oyla iktidara geldik ki, mahalli seçim geçirdik, 2004 ve 2009. Şimdi üçüncüsü olacak. İkisinde de başarılıyız. İki de referandum geçirdik, ikisinde de başarılıyız. AK Parti'nin Türkiye'deki karnesine bakarsak başarılı ama Kütahya, AK Parti'nin Türkiye'deki ortalamasından daha büyük almış. Kütahya daha başarılı. Kütahya'nın puanı 10 üzerinden 11. İki dönemdir belediye başkanlığı çok şükür Kütahya'da arkadaşımız Mustafa İça Bey, elinden geleni yaptı, çalıştı çabaladı. Kütahya'mıza çok şeyler kazandırdı. Yarım kalan işler var, yeni başlayacak işler. Bundan sonra önümüz çok daha açık. Şimdi nöbeti Kamil Saraçoğlu kardeşimize devrediyor. Bayrak yarışıdır bizde bu iş. Koşar, koşar, koşar elindeki bayrağı önündekine verir o daha hızlı koşmaya başlar ama biz de çok şükür kimse birbirini çiğnemez, inkar etmez, kıskanmaz. Biz de yeni, eski milletvekili ayrımı yoktur. Herkes, AK Parti'nin, memleketin başarısı için gayret eder. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bir eser var ortada, biz onu daha da geçeceğimizi söylüyoruz."

-"Hayatta dikili ağaçları yok"

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıldır bu görevini sürdürdüğüne değinerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hiçbir zaman Başbakan olamadığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Başbakanlığı rüyasında bile göremediğini bildirdi.

Milletin 1950'de Demokrat Parti'yi iktidar yaptığını hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

"Tek parti zulmüne son verdi ve ondan sonra tam aradan 64 yıl geçti, şu gün dahil CHP tek başına iktidara gelemedi. Bunda bir hikmet var. Bu milletin vurduğu sillenin hala 64 senedir yanaklarındaki kızarıklık geçmedi. Niye biliyor musunuz? Çok zulüm, haksızlık yaptılar. İnanan insanlara çok büyük suçlar işlediler. Ezanlar sustu, imam hatipler kapandı, başörtüsü yasaklandı. Vakıf eserler haraç mezat satıldı. Dini inanca karşı çok büyük bir suçlu muamelesi yaptılar. 163. maddenin zulmünü ben dahil içimizden herkes biliyor. Hayatta dikili ağaçları yok. Her zaman darbecilerden yana oldular. Her zaman silahlı darbe yapanların yanında yer aldılar. Biz Allah'a söz verdik. 'Ya Rabbi, bu milletin emanetini ben elime alırsam, bu emaneti koruyacağıma söz veriyorum. Ben cesur olacağım. Ben inançlı olacağım. Ben kararlı olacağım' diye. Peki bu 10 yılda darbe yapmak isteyenler olmadı mı, oldu. Bir kısmı yargılandı. Hala da yargılananlar var. Cuntacılık yapanlar, muhtıra verenler olmadı mı, oldu. Gece yarısı bildirileri... Hepsi oldu ama biz yıkılmadık, şapkamızı alıp kaçmadık. Elimiz titreye titreye istifa mektubunu sunmadık. Biz cesuruz, Allah bize izzet verdi dedik, meydanlardan kaçmadık. Yarın genel seçim olsa yüzde 60'ı buluruz, Allah'ın izniyle. Milletin kararı böyle."

-"Hakaretle, iftirayla yıkacaklarını zannediyorlar"

Arınç, AK Parti'nin 9 milyon kayıtlı üyesinin bulunduğunu bunların, 4 milyonuna yakınını kadın üyelerin, 3 milyonunu da genç üyelerin oluşturduğunu bildirdi.

Partisinin 19 genç milletvekilinin bulunduğunu vurgulayan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maşallah yaşlıların hepsi CHP'de, gençlerin hepsi bizde. Meclis'i ilk açılış gününde kim bakacak, maşallah 89'luklar, 79'luklar orada, abilerim bana kızmasınlar ben de o yaşa geliyorum da Meclis için söylüyorum yahu en yaşlı başkanlık yapıyor ya. ya Şükrü Elekdağ'ı buldular ya bir başkasını buldular ama 6 divan katibi oturuyor önde, onlar da en gençlerden. Maşallah 6'sı da bizden, 5'i bir yerde. Hepsi AK Parti'nin geleceğini gösteriyor. Şimdi böyle bir şey olunca 2 şey yapıyorlar. 'Hiç olmazsa bu mahalli seçimlerde AK Parti'yi tökezletelim. Ondan sonra diz çöktürelim, Cumhurbaşkanlığı seçimini de yapamasınlar. Ondan sonra da milletvekili seçimi var orada da bunların hesaplarını görelim'. İki şey yapıyorlar. Bir, biz ahlaklı, dindar, inancını yaşamaya çalışan insanlarız. Mükemmel değiliz ama hamdolsun helali, haramı bilen insanlarız. Peki ne yapsalar da etkili olsa, hakaret, iftira, yalan, dolan. Bize yakışmayacak şeylerle hakaret ediyorlar. Biz diyoruz ki bu yolsuzluklar, şu iftiralar filan bize dokunmaz. 'Olsun, duvara çamur atıyorum ben, tutmasa da izi kalır' diyor. Menfaat bekliyor bundan. Hayatını milletine adamış bir Başbakanın 24 saatte 2 saat istirahat imkanı bulamayan, Türkiye'yi bir ucundan bir ucuna barajlarla, yollarla, eğitim kurumlarıyla, hastanelerle, spor tesisleriyle, turizmlerle, güvenlikle, paramıza değer katmakla, dış itibarımızı bu noktaya getirmiş bir insanı, bugüne kadar topla tüfekle yıkamadılar. Şimdi hakaretle, iftirayla yıkacaklarını zannediyorlar."

-"Oyunuzun bir değeri var, bir kıymeti var"

Arınç, partilerin, AK Parti'ye karşı en güçlü görünenin yanında birleşme gibi düşüncesinin olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Yani birisi geldi olmadı, ikisi geldi olmadı, üçü geldi olmadı, dördü geldi olmadı, yüzde 65'e kim yetişir kardeşim. Sonunda bir takım yalanlarla dolanlarla, 'şu partinin adayına oy vereceğiz' diye hesaplar yaptılar. Güya bir araya gelecekler, AK Parti'nin belediyedeki başarısına son verecekler. Bu hesaplar tutar mı? 2009'da biraz tuttu. Ben, Manisa milletvekiliydim o zaman. Balıkesir'i de, Manisa'yı da bilirim. Manisa ve Balıkesir'de biz yine en yüksek oylara sahiptik ama MHP'nin adayında Manisa'da ve Balıkesir'de diğer bütün ne kadar parti varsa birleşti. Bir kısmı aday göstermeyerek, bütün oylarını o tarafa gönderdi. Bir kısmı da naylon aday göstererek, tabanın o partiye oy vermesini temin etti. 'Efendim siyaset bu ne karışıyorsunuz?'. Siyasetin de bir ahlakı, doğru tarafı olur be kardeşim. Sen sırf AK Parti'yi yıkmak için bir başka partiye oy veriyorsan. Senin partinin ne kıymeti kaldı. Senin partinin gücü yok diye sen aday göstermezsen, oyunu vermezsen veya 'ben zayıfım burada AK Parti'nin karşısına başka bir patiyi getireyim' dersen o zaman senin partinin kimliği nerede kaldı, kişiliği nerede kaldı. Sizin oyunuzun bir değeri var, bir kıymeti var. Sen eğer filan partiden bir insansan o partinin dışında başka bir adaya ödünç bile oy veremezsin. O zaman o partinin hiçbir kıymeti kalmaz."

- Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç, Kütahya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement