Başkale'de Coşkulu Okuma Bayramı Sevinci - Son Dakika
Yerel

Başkale'de Coşkulu Okuma Bayramı Sevinci

Başkale\'de Coşkulu Okuma Bayramı Sevinci

Van'ın Başkale ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 1.sınıf öğrencileri, okumanın sevincini hazırladıkları gösterilerle kutlamaya başladılar.öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

29.05.2012 12:15

Van'ın Başkale ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 1. sınıf öğrencileri, okumanın sevincini hazırladıkları gösterilerle kutlamaya başladılar.

Okuma Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kutlamaları, Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar ve eşi, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulgani Şanverdi, Okul Müdiresi Adile Güler,

öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Adile Güler, "Bugün okuma bayramınızdır. Okudukça bilgileriniz artar. Okuyarak haklarınızın ve ödevlerinizin neler olduğunu öğrenirsiniz. Böylece iyi bir insan, iyi bir yurttaş olmak için ilk adımı atmış olursunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Çocuklarımıza yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Eğitim yatırımı uzun bir süreçtir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza fırsat ve imkanlar sunulduğunda yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Bizler Başkale Cumhuriyet İlköğretim Okulu ailesi olarak çocuklarımızı sosyal, kültürel yönü güçlü, bilimsel bakış açısı gelişmiş, geçmişine sahip çıkan, bu günü iyi değerlendiren ve geleceğini planlayan niteliklere sahip bireyler olarak yetiştiriyoruz. Gelecek yaşamları için çok önemli olan bilgiden bilgi üretebilme, araştırma ve inceleme yapma, disiplin ve azimle çalışma özelliklerini kazandırıyoruz. Ülkemiz, yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle daha güçlü daha mutlu, daha uygar olacak. Bu eğitim öğretim yılı boyunca yapılan çalışmaların ürününü bu akşamki programda beğeni ile izleyeceksiniz. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler, okuma bayramlarını, hazırladıkları gösterilerle çoşkuyla yaşadılar. Miniklerin gösterilerinde anne ve babaları da duygulu anlar yaşadılar. Çocuklar, profesyonelce sundukları bu anlamlı programla gelecekte de çok güzel yerlere geleceklerinin ipuçlarını verdiler. Okul öğretmenlerinden Berin Yıldırım, Gülçin Canay ve Tülay Topçuoğlu'nun hazırladığı programda, şiirler, koro, semazen gösterisi ve çeşitli gösterilere de yer verildi. Çocuklar sahnede yeteneklerini sergilerken, velileri ise ellerinde kamera ve fotoğraf makinesi ile o anları ölümsüzleştirmeye çalıştı. Birbirinden güzel oyunları sergileyen öğrenciler bütün velilerin beğenisini kazandılar.

Program sonunda öğrenciler okuma belgelerini almanın mutluluğunu yaşadılar. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkale'de Coşkulu Okuma Bayramı Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement