Başkan Akgün: "Kömür Yerine Doğalgaz Faturasına Destek Verilmeli" - Son Dakika
Yerel

Başkan Akgün: "Kömür Yerine Doğalgaz Faturasına Destek Verilmeli"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul’da hava kirliliğinin önüne geçilmesi için acilen devletin dar gelirli vatandaşlara kalitesiz kömür dağıtmak yerine doğalgaz faturası ödeme yardımı yapması gerektiğini söyledi.

24.12.2015 14:04

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul'da hava kirliliğinin önüne geçilmesi için acilen devletin dar gelirli vatandaşlara kalitesiz kömür dağıtmak yerine doğalgaz faturası ödeme yardımı yapması gerektiğini söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul'un hava kirliliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son hava kirliliği raporuna da dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "İstanbul genel olarak havası kirli bir şehir. Bazı bölgeler ise, en üst kırmızı çizgiyi geçmiş, alarm veriyor. Bunu hem raporlarda hem de İstanbul'u dolaştığınızda görürsünüz. Belediyeler ve kaymakamlıklar olarak birlikte çözüm bulmak zorundayız. Temiz enerji kullanmalıyız. Acilen kalitesiz kömür yerine doğalgaz yardımına geçilmeli" dedi.

Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dağıttığı kömürün İstanbul'un havasının partikül, azot oksit ve karbonmonoksit değerlerini yükselttiğini hatırlatan Başkan Akgün, şöyle konuştu: "Özellikle kışın en soğuk olduğu 4 ay boyunca vakıf, dar gelirli vatandaşlara doğalgaz ödeme konusunda destek vermelidir. Kömür dağıtma yerine doğalgaz faturasının ödenmesi için vatandaşa destek olmalıyız."

TÜM İLLERDE YAYGINLAŞTIRILMALI

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, doğalgaz tesisatı ve bağlantısı olmayan konutların da acilen gözden geçirilmesi gerektiğini ve buralara da ihtiyaç halinde kamu desteği verilmesi gerektiğini belirtti. Akgün, yoksullar için doğal gaz fatura desteği uygulamasının bir an önce başlatılarak, doğal gaz bulunan tüm illerde yaygınlaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akgün: 'Kömür Yerine Doğalgaz Faturasına Destek Verilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement