Başkan İpar, Çiftçiler ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan İpar, Çiftçiler ile Bir Araya Geldi

Başkan İpar, Çiftçiler ile Bir Araya Geldi

Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, çiftçiler ile bir araya gelerek tarımsal sulamadaki sorunların çözümü için yaptıkları çalışmaları anlattı.

27.05.2014 09:07  Güncelleme: 09:01

Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, çiftçiler ile bir araya gelerek tarımsal sulamadaki sorunların çözümü için yaptıkları çalışmaları anlattı.

İpar, ilçedeki çiftçiler ile bir toplantı gerçekleştirerek çiftçinin sorunlarını dinledi. İpar çiftçilere, tarımsal sulamadaki elektrik sorunun çözümü için AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve DEDAŞ yetkilileri ile görüştüklerini söyledi.

Görüşmelerin devam ettiğini belirten İpar, Diyarbakır'da DEDAŞ yetkilileri ve Ankara'da milletvekilleri ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını hatırlattı. Tarımsal Sulama fiyatının dönüm başına 2013 yılı için 90 lira, 2014 yılı için ise 115 lira olarak bilindiğini aktaran İpar, "DEDAŞ yetkilileri, milletvekillerimiz ile yaptıkları görüşmelerde dönümün 90 lira olarak fiyatlandırıldığını söyleyerek yanlış bilgi vermişlerdir" diye konuştu.

Yapılan blokeleri engellemeyi hedeflediklerini ifade eden İpar, " 2013 yılı desteklerine koyulan blokelerin kaldırılmasının akabinde geniş kapsamlı çalışma zamanımız olacaktır. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonuç vermez ise geleceğiz, burada çiftçilerimiz ile birlikte toplanacağız" dedi.

Sorunun çözümü için gerekirse mitingler yapacaklarını ifade eden İpar, "Urfa'ya mı olur veya 4 yada 5 otobüs ile Ankara'ya mı olur gideceğiz. Bu konularda sizlerin fikirlerini alacağız. Bir şekilde harekete gececeğiz. Tarım Bakanlığı'nın ÇKS sistemini almışlar, ÇKS' de kimin ismine sulu ne görünüyorsa, buğdayıdır, arpasıdır, mısırıdır, Neyse hepsine mektup gönderilmiş, borcunu ödemiş, ödememiş, sayacını ödemiş veya kampanya'ya dahil olmuş bunların hiç biri göz önüne getirilmemiş. DEDAŞ Yetkilileri yapmış olduğumuz görüşmelerin sonucunda bizleri verdikleri cevap bu. Bunun gibi sorunları çözeceğiz"diyye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan İpar, Çiftçiler ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ibrahim şikak: Sayın başkan fırat havzasına 5 kilometre mesafedeki köyler ne zaman suya kavuşacak siz birazda bununla ilgilenseniz son durum ne su gelecekmi gelmeyecekmi 0 0 Yanıtla

Advertisement